Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  10. Könyvtári Napok: Wersrontó Workshop után kiskosárból kóstolhattunk  
Frissítve: 2016. október 21 09:09:04
Idén, október 3. és 9. között került megrendezésre a 10. Országos Könyvtári Napok programsorozat, melybe a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár is bekapcsolódott 3 rendezvénnyel, más és más korosztályt, illetve érdeklődési kört célozva meg.
1. A József Attila Művelődési Ház konferenciatermében tartott Kovács Lajos helytörténeti előadást legújabb kutatásai alapján.Kovács Lajos most is a mindig rá jellemző alapossággal és igényességgel tárta fel a dorogi történések újabb, eddig ismeretlen - vagy éppen másképpen tudott - hátterét, írásos dokumentumait. A vetítéssel egybekötött előadás rávilágított: a múltból előkerülő mozaikok mindig árnyaltabbá és teljesebbé teszik annak megértését, és jelenünk megértését is.

2. Október 5-én délelőtt 10 órakor a könyvtár kiállítótermében 16 gimnazista vállalkozott a Kele Fodor Ákos vezette Wersrontó Workshop-ra.
A foglalkozás alapgondolata az, hogy a magyar irodalom legzseniálisabb verseinek (jelen esetben Nagy László Ki viszi át a szerelmet? c. versének) nagyszerűsége érzékletesebb, könnyebben belátható, ha megtapasztaljuk, hogy milyen egy igazán rossz versszöveg.
A Workshopon mozaikmódszerrel, irányított rontási műveletek révén új szöveget, egy átiratot hoztak létre, amit aztán szoros olvasással történő együttgondolkodás keretében elemeztek, és az eredetivel összevetettek. Ezen szakszerű viccelődés közben nagyon sokat nevettek. Ez utóbbi azért nagyon fontos, mert a komoly tartalmakhoz gyakran a humoron át vezet az út.
3. Október 7-én délelőtt 10 órakor az ún. Zöld könyvtár témakörben Horváth Zoltán tartott Kiskosarad mit rejt? címmel hasznos és gyakorlati tanácsokat is tartalmazó előadást az egészséges táplálkozás témakörében, és egyben bemutatta a

Kiskosár bevásárló-közösséget is. A kóstolóval egybekötött bioétel és bioéletmód népszerűsítő programon a gyerekektől az idősekig minden korosztály jóízűen falatozhatott a rendezvény második felében, és meggyőződhetett arról, hogy Horváth Zoltán nem csak „zöldségeket" beszélt. Minden finom volt!
Szabó-Berghauer Zoltán

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia