Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Térségi gasztronómia találkozó: ízek, jó hangulat, összefogás  
Frissítve: 2016. október 27 11:35:34

Együttműködés, fejlődés, kulináris élvezetek. Ezek az I. Térségi Gasztronómiai Találkozó kulcsszavai. A kézműves ételek, termékek készítői, a térség polgármesterei a nyergesi Németh Pincében találkoztak, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesületnek köszönhetően. Az eseményen a házigazda város polgármestere, Mihelik Magdolna üdvözölte a megjelenteket, ahogy tette Németh András, a mediterrán pince és közösségi tér tulajdonosa is.

ludvai_patko_gyaraki.JPG
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta a turizmus jelentőségét. Szükséges az összefogás azért, hogy kialakuljon a Komárom-Esztergom megyei tudat az itt élőkben. Ugyanakkor a néhány évvel ezelőtt megalakított Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. - amelyhez a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület nemrégiben csatlakozott - célul tűzte ki azt is, hogy az átutazókat megyénkben tartják, intenzív, különleges programokat kínálnak számukra. Ehhez a stratégiához kiválóan illeszkednek a dorogi tervek, az aktív turizmus és a nemzetiségi hagyományok bemutatása.
Dankó József alpolgármester, a mentor önkormányzat, Dorog vezetősége nevében kiemelte, a kultúra és gasztronómia találkozása nem idegen tőlünk, amelynek régre nyúló hagyományai vannak városunkban: Dorog a középkorban az esztergomi királyok szakácsainak adott otthont. A kiváló rendezvényeknek, az innovatív kezdeményezéseknek köszönhetően Dorog és térsége ismét felkerülhet a gasztro-kultúra térképére is.
Az egyesület új termékéről, a 2017 januárjától igénybe vehető Piknikkosár Programról Szekér Zoltán,az egyesület elnöke tartott előadást. Szólt a dorogi térség által kínált csomagokról, a Pilisi Túráról a barlangászatról, a síelés és wellness aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó szolgáltatásairól.

nyiro_kolonics.JPG
Gyaraki Zoltán az egészségtudatos termékeket kínáló Áldomás programot ismertette a megjelenteknek. Az Áldomás egyben egy közösségi márka és egy védjegyrendszer. Az életminőséget javító táplálkozás elvét szem előtt tartva, szigorú szakmai minősítő rendszerrel, Fogyasztóbarát Védjeggyel és egységes Áldomás márka arculattal rendelkezik.
Végül a termelők személyes beszélgetések keretében mutatták be ízletes termékeiket, a házi réteseket, a mézkülönlegességeket, a levedulaszörpöt, a Ludvai Anita műhelyéből kikerülő csokoládékat, hústermékeket és a térség finom borait, amelyekből bőséges kóstolót kaptak a vendégek.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia