Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Annabergben járt a dorogi bányászzenekar vezetősége  
Frissítve: 2016. november 07 14:44:41

A németországi Annaberg-Buchholz városába invitálták a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekarát, hogy együtt ünnepeljenek testvérzenekarukkal. Október 29-én zsúfolásig megtelt a város rendezvénycsarnoka barátokkal, zeneszerető közönséggel a 35 éves jubileumát ünneplő zenekar tiszteletére. A műsort a nagy létszámú utánpótlás zenekar nyitotta Jörg Küttner zeneigazgató karmester vezényletével. A dorogi közönség már két alkalommal hallgathatta zenéjüket, mert nyári zenei táborozásuk alkalmával, 2014-2015-ben térzenével szórakoztattak bennünket. Példaértékű az a zenepedagógia, amit a néhai Monika Jahn karmester asszony kezdett el és most Jörg Küttner karmester úr folytat.

WP_20161029_18_51_29_Pro.jpg
A koncert folytatásként a felnőtt zenekar foglalt helyet a színpadon és tradícionális fúvószenével szórakoztatták a nagy számú közönséget. Két műsorszám közben pedig az utánpótlás zenekar tagjai jelmezekbe öltözve emlékeztettek bennünket a közelgő ünnepekre. Szünetet követően show elemekkel tarkított programot láthattunk és hallhattunk, melyben felléptek a zenekar korábbi tagjai, akik zenei pályájukat oktatási intézményekben folytatják. A program zárásként Jörg Küttner karmester énekét kísérte a zenekar. Természetesen ráadás is volt, mivel a lelkes közönség állva tapsolva kikövetelte azt. A Német Bányász Himnuszt is együtt énekelték a zenekar kíséretével.
Felemelő érzés volt, hogy úgy, mint Magyarországon - ennyire ápolják a bányász hagyományokat és kultúrát.
Kilenc éve született meg barátságunk a Bergmusikkorps "Frisch Glück" Annaberg-Buchholz/Frohnau e.V. zenekarral, baráti jobbot nyújtva a megkeresésnek. Sajnos a kapcsolatszövés egyik motorja Monika Jahn karmester asszony 2014-ben eltávozott, de akik részt vettünk ennek a kapcsolatnak a létrehozásában továbbra is azon dolgozunk, hogy partnerségünk generációkon keresztül megmaradjon.
Ulli Mann elnök úrtól búcsúzáskor meghívást kaptunk egy 2017-es vagy 2018-as vendégszereplésre, mely része lenne további partnerkapcsolatunknak. Végül bányász köszöntéssel köszöntünk el:

„Glück auf" „Jó szerencsét"

Bohner Antal
Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia