Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  MindenKor Mozgásban: Kitartóak voltak az idősek a vízitornán  
Frissítve: 2017. február 22 19:19:02
A MindenKOR Mozgásban! rendezvénysorozat 2017-ben is tovább folytatódik. Az elmúlt héten Szenczi Zsuzsi, aerobic sportedző várta az érdeklődőket a Nipl Stefánia Uszodában a vízitornára.

- Mikor és miért választottad ezt a pályát?
- 4 éve szereztem meg az aerobic sportedző képesítést. Ezt pedig 2 éve kiegészítettem a személyi edző bizonyítvánnyal. Szerettem volna még tovább képezni magam és kerestem, mi lehetne az a mozgásforma, amivel érdemes lenne még foglalkozni. Ekkor találtam rá az aquafitnessre. Ez akkor még egy teljesen új dolog volt, amiben ötvöződik a mozgás és a vizes közeg, ezért ezt választottam.
- Hogy kerültél kapcsolatba a MindenKOR Mozgásban! rendezvénysorozattal?
- Knyaskó Máté keresett meg engem a Kristály Szépségházon keresztül, hiszen ott is találkoztam az idősekkel, igaz ott más mozgással kapcsolatban. Elmondta, miről szól ez a rendezvénysorozat, ezért örömmel csatlakoztam a csapathoz.
- Hogy képzeljünk el egy vízitorna órát?
- Minden óra bemelegítéssel kezdődik, majd ezt követően erősítés következik eszközök nélkül, majd eszközökkel, például vízinudlival. Minden testrészt átmozgatunk, majd egy kellemes levezetéssel fejezzük be az órát.
- Milyen jellegű órákat tartottál az idősebbeknek? Gondolom ott más igények merülnek fel, mint a fiatalabb korosztálynál.
- Igen, általában zenés órákat szoktam tartani. De az idősebbeknél minden az ő igényeikhez idomult. Mivel őket zavarta a hangos zene, ezért nélküli 60 perces órákat tartottam.
- Hogyan fogadták a nyugdíjasok a vízitornát?
- A fiatalabb korosztállyal ellentétben az idősebbek nagyon kitartóak. A MindenKOR Mozgásban! rendezvénysorozatnak köszönhetően el vannak látva programokkal. A törzsvendégek kb. 10-en voltak, ők szorgalmasan részt vettek minden foglalkozáson. Az elején fáradékonyabbak voltak, de a programsorozat végére javult az állóképességük javult és felerősödtek.
- Kiknek ajánlod a vízitornát és miért?
- A vízben minden ember a súlyának csak a 3,6 %-át nyomja, ezért sokkal kevesebb terhelés nehezedik az ízületekre. Ezért ajánlott az idősebb korosztálynak, vagy azoknak, akik túlsúllyal küzdenek. A víz leveszi a terhet a testről, ezért gyakorlatilag nincs sérülésveszély. Ajánlott még azoknak, akik valamilyen sérülés után regenerálódnak. Be lehet építeni a rehabilitációs folyamatba, így a felépülés gyorsabbá válhat. Szeretettel várok mindenkit a Nipl Stefánia Uszodába, ha szeretné ezt a mozgásformát kipróbálni.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia