Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Útfelújítás, parkolók kialakítása, kalandpark-avató szerepel az első félév tervei között  
Frissítve: 2017. február 22 19:26:07
Február közepén elfogadta a képviselő-testület a város költségvetését. Útfelújítások, parkolók terveztetése és kalandpark kialakítása is szerepel az idei tervek között.
Tavasszal megkezdődik a Bimbó utca teljeskörű felújítása. A több mint negyven éves aszaltburkolat elhasználódott. Az utca nagy forgalmú, az elmúlt évtizedekben több alkalommal volt szükséges a közművek javítása, cseréje, amely szintén rontott a burkolat minőségén. Az év első felében a teljes szakaszon az út és a járda burkolatának megújítását, a padkázat cseréjét elvégezteti az önkormányzat.
A gépjárművek megnövekedett száma miatt parkolókat alakítanak ki a Schmidt lakótelepen (a 39/A. tömb mellett), folytatva a tavaly megkezdett parkolóhely építéseket. 2016-ban csaknem húsz helyet alakítottak ki az autóknak a Schmidten. A parkolók terveztetése a következő hetek feladata.
Megújul a Hétszínvirág Óvoda tetőzete is. A 2017. évi költségvetésben szerepel az intézmény tetőfelújítási munkáinak elvégzése. A beruházás becsült bekerülési költségét tekintve a kivitelező személyének kiválasztására közbeszerzési eljárás kezdődhet a hatályos jogszabályok alapján, a város idei közbeszerzési tervének megfelelően.
Az 1939-ben Gáthy Zoltán tervei alapján elkészült óvoda 1990 óta önkormányzati fenntartású. A zöldövezetben, az Otthon téri park melletti intézményben jelenleg mintegy másfélszáz kisgyermek tölti mindennapjait.
Időszerűvé vált a tető teljes felújítása: a tető szerkezetét és héjalását is cserélik a közeljövőben. A munka nyáron kezdődhet el.
A gyermekek legnagyobb örömére újabb játszótérrel gazdagodik városunk: az Iskola utcában, a Petőfi mellett már tavaly ősszel elkezdődtek az alapozási munkák, a tujasor ültetése és a kerítés felhúzása után tavasszal már az új, izgalmas sporteszközök, játékok várják a kisebbeket és nagyobbakat a kalandos játszótéren, amelynek avatását húsvét környékén tarthatja a város.
Az idei évben beérhet több TOP-os pályázata is Dorognak: a Reimann bányászattörténeti emlékhely kialakítása és két iskola - Zrínyi és a Petőfi - energetikai racionalizására beadott pályázat is döntési periódusba ért.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia