Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Hérics Nándor életmű kiállítása Szegeden  
Frissítve: 2018. február 16 11:28:21

Abszurd, intelligens humorral fűszerezett nagyszerű kiállítást láthattunk februárban Szegeden. Hérics Nándornak, a sokoldalú művésznek január 25-én nyílt kiállítása a REÖK-palotában. A Dél-Alföld legnagyobb kiállítóterével (18 terem) rendelkező szecessziós épületben az életmű válogatott darabjai láthatók: neon-szobrok, kisplasztikák, fényjátékok és térinstallációként 195 darab plakát az elmúlt három évtized magyar könnyűzenéjének (pop, rock, punk) bemutatásaként.
Két évvel ezelőtt festőművészeti pályázat nyerteseként érte a megtiszteltetés a magát nem dorogi kötődésűnek, hanem doroginak valló Hérics Nándort, hogy a nívós épületben az elmúlt évtizedek alkotásait megmutathassa.

hrcskllt.JPG
Február 15-én a 38 dorogi művészetbarátot - többek között egyesületi tagok, nemzetiségi önkormányzatok képviselői, művészek, a Dorogi Alkotókör fiataljai - személyesen a grafikusművész vezetett körbe saját alkotásai között. Izgalmas háttérinformációkat tudhattunk meg többek közt arról, hogyan készülnek a látványos neonszobrok, mi a mondanivalója a keresztbetett lábú széknek (Kisülés címmel), a Szabadság-szoborra emlékeztető guminőnek, és hogyan kellett a rendőrök elől "menekülnie" a művésznek a 70-es években. A művészet szabaddá tesz c. tárlat legérdekesebb momentuma mégis az állandó fejlődés, hiszen újabb és újabb terek nyílnak és telnek meg márciusig az alkotó tárgyaival.
Dorog ismét bebizonyította, hogy egy kisváros milyen komolyan veszi művészetpártoló feladatát, az értékteremtés tiszteletét. Szép gesztusként élték meg a résztvevő művészetbarátok Hérics Nándor helyreigazító vallomását: nem egyszerűen dorogi kötődésűnek, hanem egyenesen doroginak tartja magát.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia