Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Városi Gyermeknap - Egy napra felnõtt lehetsz!  
Frissítve: 2018. május 09 21:33:58
A korábbi évekhez hasonlóan a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezi meg idén is a városi gyereknapot Dorogon. Az egyesület elnökével, Szekér Zoltánnal beszélgettünk az idei újdonságokról.
- Mi lesz a Dorogi Gyereknap idei tematikája?
- Idén egészen különleges programot kínálunk a gyerekeknek. Két külön korosztályra bontottuk a gyerkõcöket. Szeretnénk megszólítani a 3-8 év közötti óvodásokat és kisiskolásokat és szeretnénk változatos programot kínálni a 9-14 éves korosztály részére is. A kisebbeknek egy napra felnõttnek érezhetik magukat, hiszen különbözõ foglalkozásokat próbálhatnak ki interaktív módon. Szlogenünk: "Egy napra te is felnõtt lehetsz!" Ez azt jelenti, hogy hét állomáson fogják õket Hófehérke és segítõi várni, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat. A gyereknapot megelõzõ héten az óvodákban és iskolákban kiosztásra kerülnek a munkafüzetek, amelyekbe állomásonként szerezhetnek a résztvevõk matricákat. A hét állomáson az alábbi témaköröket próbálhatják ki a gyerekek: szelektív hulladékgyûjtés a Sarpival, edzõközpont, laboratórium a Richterrel, házvezetés, egészséges és egészségtelen ételek válogatása, postai munkák, majd az utolsó, nagy állomáson Hófehérke és Szende kézmûves foglalkozásokkal várják õket. Aki mind a hét állomáson részt vesz, azt apró ajándékkal lepjük meg. Azt reméljük, hogy nagyon jól fogják magukat érezni a kicsik és egy pozitív élménnyel térnek haza. A Sarpi és a Richter is saját szakembereivel látogat el a rendezvényre, a Sarpi munkatársai a szelektív hulladékgyûjtés fontosságáról fognak beszélni, a Richter dolgozói pedig érdekes kísérleteket fognak bemutatni.
A nagyobbaknál a tudatos internethasználatra helyeztük a hangsúlyt. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ennek a korosztálynak, akiknek már nagyon sokat jelent a virtuális világ, bemutassuk azt, hogy ezen kívül más is létezik. A számítógépes játékok mellett érezzék jól magukat egymás társaságában is és tudjanak együtt is játszani. Ezért a fiúknak egy FIFA bajnokságot rendezünk, amelyre a gyerekek már nevezhetnek hétfõtõl az iskolájukban. Különbözõ korosztályokban versenyezhetnek egymás ellen, nagy kivetítõkön közvetítjük majd a mérkõzéseket. De emellett felépítünk egy nagy, 10x14 méteres mûfüves focipályát is, ahol a csapatoknak szintén össze kell mérniük a tudásukat élõ fociban. Tehát nemcsak a kontrollerek világában, hanem a valós pályán is számot kell adni a tudásukról.
A lányoknak is különlegességgel készülünk. Ez a korosztály már nagyon sok Youtube videót néz, így õk részesei lehetnek egy profi videoklip forgatásnak. A bátor vállalkozókedvûek szereplõi lehetnek a Carmen Táncegyüttes által vezényelt koreográfiának, amelyet a nap végén valódi operatõr rögzít egy valódi forgatási helyszíneken és amelyet elõreláthatólag - az utómunkálatok befejeztével - a rendezvényt követõ szerdán már be is tudunk mutatni.

- Lesznek-e programok a nagyobb testvérek és a felnõttek részére?

- A FIFA18 bajnokságba vállalkozó szellemû apukák, anyukák és nagyobb testvérek is beszállhatnak, az egész családnak szeretnénk tartalmas szórakozást kínálni. Szeretnénk pszichiáter bevonásával a tudatos internethasználatról egy beszélgetést tartani, kifejezetten a szülõk számára. Sokan szeretnék, hogy gyermekeik kevesebbet internetezzenek és arra keressük a választ, milyen módon tudják ezt elérni csemetéjüknél. Ha pedig már az interneten játszik, akkor hogyan tudnak arra figyelni, hogy tartalmas szórakozást kínáljon a korosztályának megfelelõen.
Ezen kívül a korábbi évekhez hasonlóan idén is ínycsiklandó finomságokkal várunk mindenkit. Ismét lesz vattacukor, lepény, kürtõskalács, csavartkrumpli és fagyi is az Otthon téren.
- Hánykor kezdõdnek a programok és meddig tartanak?

- 9 órától várjuk a családokat és egészen 17 óráig tartanak a programok.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia