Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Értékes három évtized - 30 éves Dorog Város Barátainak Egyesülete  
Frissítve: 2018. május 16 08:50:16

Dorog Város Barátainak Egyesülete 30 évvel ezelőtt, 1988. május 12-én alakult meg. A művelődési házban jubileumi ünnepi közgyűlést tartottak az évfordulóra emlékezve. Dankó József elnök köszöntötte a mintegy 70 jelenlévőt. - Az elmúlt évtizedekre és jövőnkre nézve büszkék lehetünk arra, hogy 1988. május 12-én tíz dorogi lakos meghirdette programját arról, hogyan képzelik el városukban az ember alkotta értékek megvédését, közkinccsé tételét, az új elképzelések megteremtését. A kultúra hajdani értékeinek őrzése és feltámasztása ugyanúgy része lett ennek a várospolitikának, mint új hagyományok teremtése.

x5039.JPG

Dorog első civil szervezeteként vállaltuk az otthon, a szűkebb szülőföld szeretetének programját, a történeti feltárás teljességét, a hiányzó helytörténeti láncszemek megkeresését és összekapcsolását. Helytörténeti kiadványok, előadások sora díszíti az elmúlt harminc esztendőt - mondta üdvözlő beszédében. Dankó József az ünnepi közgyűlésen résztvevő dr. Tittmann János polgármesternek három dologért is kifejezte köszönetét. Az egyesület támogatásáért, amely a további könyvkiadásoknál segíti a civil szervezetet, a fogadást, amelyet az ünnepségre szervezett és az ajándék előadást Simon Petra részéről, aki a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kialakításáról tartott vetítettképes beszámolót. Dr. Tittmann János polgármester köszönetét fejezte ki az egyesületnek azért, hogy az 1996-ban meghatározott Jövőnket építjük, de múltunkat nem feledjük! - városi mottó megvalósításához számos inspiráló ötlettel szolgáltak az egyesületi tagok és helytörténeti kiadványaik.
Menyhárt Csaba Kovács Lajosról, Dankó József dr. Csiffáry Nándor korábbi elnökökről emlékezett meg. A kutató gyermekek országos konferenciáján is sikerrel bemutatkozó Kovács Lili Tamara Kovács Lajos három meseregényéről beszélt. A közgyűlésen Solymár Judit a Dorogi lexikon munkálatairól, Végh Éva a Dorogi füzetek művészetekről szóló kiadásait, míg Szabó-Berghauer Zoltán a tudományos írásokat elemezte. Egy különleges sporttörténet címmel dr. Bartalos József tartott előadást, majd a szintén jubiláló Dorogi Ipartestület elnöke, Szűcs György lépett a pulpitusra.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia