Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Átadták az Iskola utcai városrészt a Petõfi iskolával  
Frissítve: 2018. szeptember 03 10:55:50

Átadták a dorogiaknak a megújult Iskola utcai városrészt, a komplex energetikai felújítás során megszépült Petõfi Sándor iskolával a 68. Bányásznapon, szeptember 1-jén.
A bányásznapi rendezvénysorozat kiemelkedõ eseményét megelõzõen az Otthon téren, a dorogi bányászat és a bányakatasztrófák áldozatainak emlékmûve elõtt koszorút helyezett el dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyûlési képviselõje, a megyei önkormányzat nevében Popovics György, a közgyûlés elnöke, Dorog Város Önkormányzata és több bányász szervezet.
A megemlékezést követõen az Iskola utcában a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának térzenéjével vette kezdetét az átadó ünnepség.
Dr. Völner Pál államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje üdvözlõ beszédében kiemelte, hogy Dorog városa több uniós pályázaton szerepelt sikerrel, az összefogásnak és a tudatos építkezésnek köszönhetõen.
- Örömmel tölt el az a tudat, hogy beértek a megyei önkormányzat által támogatott uniós pályázatok. Az elmúlt napokban több megújult intézményt adhattunk át szûkebb hazánkban - emelte ki Popovics György, a megyei közgyûlés elnöke köszöntõjében. - Dorogon évrõl évre tapasztaljuk a progresszív városfejlesztést, amely ezúttal a Petõfi iskola megújításában és az önkormányzatnak köszönhetõen a városrész - az utca, a parkolók, a növénysáv - megújulásában érhetõ tetten.
Dr. Tittmann János polgármester elmondta, hogy Dorogon a Bányásznap mindig kiemelkedik az év többi ünnepei közül. A képviselõ-testület évrõl évre törekszik arra, hogy a város jelentõs épületeit megújítsa.
- 2018-ban számos érték teremtõdött újjá: megújult a Bimbó utca, református barátainkkal közösen (szeptember 16-án) közösségi házat avathatunk. Most pedig a megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetõen, a 134 millió forintos uniós támogatás segítségével elvégezhettük a Petõfi iskola épületének energetikai felújítását, a homlokzat utólagos hõszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a napelemes rendszerek telepítését, valamint a földszinti rész akadálymentesítését a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Önkormányzatunk a többi között az iskola tetejének cseréje mellett az intézmény környezetét rendezte: parkolók, újonnan aszfaltozott út, térköves járda, növénysávok szépítik az Iskola utcát. Ezzel ismét méltó ünneppé tehettük a Bányásznapot - hangzott el a köszöntõjében. A képviselõ-testület nevében, az együttmûködést és a támogatást megköszönve bronz, városházat formáló kisplasztikát adott át dr. Völner Pálnak és Popovics Györgynek. A kivitelezõknek emléklappal köszönte meg az Iskola utca megalkotásában való részvételüket.
A Jubileum téren délután folytatódott a bányásznapi programsorozat.

A koncertek, produkciók több száz vendéget vonzottak a térre. A késõ este érkezõ vihar miatt a szombati élõ koncert, a Hooligans fellépése - a tûzijáték után - elmaradt.
 

Fotók: Anger Zoltán/Anzee Fotó (facebook oldal)


 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia