Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Városunk fejlődéséről, a beruházásokról volt szó az államtitkári látogatáson  
Frissítve: 2018. december 07 08:53:21

Schanda Tamás európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, valamint dr. Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője látogatott el december 4-én Dorogra, ahol megtekintették a már befejezett, illetve a még tervezési fázisban lévő beruházásokat. A városnéző séta az októberben felavatott Dorogi Sportcsarnoktól indult. Nem kerülhette el a jelenlévők figyelmét a környezet, hiszen a Petőfi iskola megújult köntöse és az Iskola utca rendezettsége a Dorogi Sportcsarnokkal együtt alkotja a városrész megújulásának építészeti, természeti környezeti egységét.

schanda_tamas.JPG
Ezt követően a meghívott vendégek dr. Tittmann János polgármester vezetésével a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionba látogattak el, mivel a dorogi labdarúgó hagyományoknak és a jelen dorogi labdarúgóinak tisztes helytállásnak, valamint a kulturált szurkolói környezet minőségi követelményeinek megfelelő stadion felújítási program tervezési fázisában fontos volt az arányos, felvállalható léptékű program tervezési alapjainak bemutatása.
Ezután a déli városrész következett, ahol a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megújuló Zrínyi iskola és a szintén pályázati forrásból épülő Reimann Bányászattörténeti Miniverzum egyelőre látványterveken látható fejlesztési-tervei mellett, Dankó Kristóf főépítész által megalkotott Mária utcai felújítás részleteit mutatta be az államtitkároknak dr. Tittmann János polgármester.
Az államtitkárok visszajelzései is megerősítették, hogy Dorogon városfejlesztési munkák 2018- ig tartó szakasza sikeresen lezárásra került.

kristf.jpg

Az intézményfejlesztő, közterület rendező munkák a műszaki tartalmaknak megfelelő költségvetési és határidő kereteknek megfelelően fejeződtek be.

A város költségvetési gazdálkodása a pályázati támogatásokat jelentősen felülmúló források ráfordítását tették lehetővé.
Dr. Tittmann János polgármester hangsúlyozta, hogy városunk törekvései arra irányulnak, hogy a 2019-től, 2021-ig tartó városfejlesztő, -rendező munkáink is hasonló minőségű eredménnyel záruljanak, mivel a szakszerűen, költséghatékonyan megvalósított városfejlesztési programok, az ezt követő pályázati támogatások elnyerését is megalapozzák.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia