Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Illényi Katica koncertje és díjátadások a Karácsonyi Gálán  
Frissítve: 2018. december 23 10:47:26

December 22-én rendezte meg Dorog Város Önkormányzata a hagyományos Karácsonyi Gálát a művelődési házban, amelyet több mint egy évtizede mindig advent utolsó hétvégéjén tartanak. Ezúttal Illényi Katica Liszt-díjas érdemes hegedűművész koncertjét hallhatta a közönség. Zongorán közreműködött Budzik István.
Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.
14 éves korában fölvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem „Különleges tehetségek" osztályába, ahol Kovács Dénes tanította. Közben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett.
A Zeneművészeti Egyetem évei alatt már az Operaház és az Erkel Színház zenekarában játszott.
Friss diplomás hegedűművészként szűknek érezte a klasszikus zenei nyelv határait, egész lényével akart szólni. Ekkor született meg benne az elhatározás, hogy nemcsak hegedülni, hanem énekelni, táncolni is szeretne. A hegedű mellett az ének lett a második hangszere. Mindemellett színészmesterséget, jazz és sztepptáncot tanult.
1996-tól 2002-ig énekes-hegedűse volt a Budapest Klezmer Bandnek.
Koncertjein felcsendülnek a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemei, valamint filmzenék. Csajkovszkij, Paganini, Dvořák, Gershwin, Morricone zenéi mellett a magyar zeneszerzők művei is helyet kapnak.
2010-ben a hazai zenei kultúrát nemzetközileg reprezentáló művészek sorába választották Kocsis Zoltán, Rost Andrea és Sebestyén Márta mellett.
A koncerten színes repertoárt mutatott be a hegedűművész, aki Schuberttől az argentin tangóig sokféle stílusban remekelt a színpadon. Ráadásként a közönség vastapsát követően sztepptánc tudását is megmutatta Illényi Katica.

A koncertet követően a karácsonyi ajándékdoboz csomagoló verseny eredményhirdetése következett. A díszes dobozokat dorogi családok, intézmények, civil szervezetek készítették a Dorog Város Önkormányzata által meghirdetett játék keretében. Sokan készítettek kreatív technikákkal díszcsomagokat, amelyeket Végh Éva, Kapa Melinda és Partos-Nagy Eszter művészek értékelték.

Dr. Tittmann János polgármester a harmadik helyezettnek járó 30 ezer forintos díjat a Petőfi Sándor Óvoda óvónőjének adta át. A második díjat, az 50 ezer forintot a Hétszínvirág Óvoda Micimackó csoportja érdemelte ki. A fődíjat, a 80 ezer forintot a zsűri döntése alapján a Román család kapta, akik az édesanya vezetésével mézeskalácsokkal díszített ajándékdobozt készítettek.
Az eseményen hirdették ki az Adventi ablakvadászat című, szintén nagy népszerűségnek örvendő játék eredményét is. . A Bécsi úti kirakatokban az adventi időszak egymást követő napjain felgyulladt egy-egy díszes dátummal díszített kirakat. A pályázók feladata az volt, hogy minimum 7 dátummal ellátott kirakat előtt fotót készítsenek magukról. Akik eleget tettek a felhívásban szereplő összes kritériumnak, értékes ajándékcsomagokat vehettek át.

A nyerteseket: Máté Anna, Imre Inez, Jatkovszki Barnabás, Kállai Panna Róza, Szeibert Szabolcs, Szőke Dóra, Meixner Marcell, Jankó Rebeka és Szeibert Andrea.

Valamennyi dorogi családnak kívánunk szeretettel teljes, meghitt karácsonyt, egészségben, örömökben és sikerekben gazdag, békés Boldog Új Esztendőt.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia