Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Díjátadással és győzelemmel kezdődött a tavaszi bajnoki labdarúgó-szezon  
Frissítve: 2019. február 04 11:54:15

Dorog Város Képviselő-testülete a művelődési házban díjátadó estet rendezett február 3-án. A Pro Urbe Díj és Dorog Város Jó Tanulója-Jó Sportolója kitüntetés átadásának ünnepét az NBII-ben szereplő Dorogi FC tavaszi bajnoksága első fordulójának napjára tették.
Az eseményen részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés elnök és Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója is. Az ünnepség dr. Tittmann János polgármester köszöntőjével vette kezdetét, aki elmondta, hogy 5 évvel ezelőtt adta ki az önkormányzat a Dorogi sportpillanatok című könyvet, amely a dorogi sportélet 100 éves évfordulójára készült. Abban Mayer Lászlóval, a Dorogi FC elnökével készített interjú zárta a kötetet. Új fejezet, a patinás sportklub újabb sikerei a folytatást mutatják. Az est következő részében a Pro Urbe Díj átadására került sor.

mltj.jpg
Dorog Város Önkormányzata a város lakossága nevében Pro Urbe díjjal tünteti ki azokat, akik nagy jelentőségű tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagítják, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálják. A város képviselő-testülete 2019. évben munkája elismeréseként a Pro Urbe díjat Mayer László részére adományozta.
Mayer László a Dorogi FC elnöke, a Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány ellenőrző bizottságának tagja, labdarúgó, vállalkozó, közéleti személyiség.
2006-ban a Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány ellenőrző bizottságába választották, 2008. és 2013. között a Dorogi FC alelnöke, 2013 óta pedig elnöke a patinás klubnak.
Önerőből, anyagilag is jelentős mértékben támogatja az egyesületet, valamint nagy hangsúlyt fektet a dorogi sporthagyományok ápolására. Vezetésével országosan ismert és elismert labdarúgó utánpótlás nevelő központtá vált az egyesület.
A tudatos és folyamatos fejlesztésnek köszönhetően napjainkban erős NBII-es csapattal büszkélkedhet a Dorogi FC. Közreműködésével a szomszédos Tokod településen megújult a korábbi üveggyári labdarúgópálya, a kor színvonalának megfelelő, világítással felszerelt műfüves pálya épült, amely helyet ad a Dorogi FC Monostori Tivadar Utánpótlás-nevelő Központjának.
Mayer László a dorogi labdarúgás hagyományainak megfelelő sportértékek gyarapítása, a sportélet gazdagítása érdekében szerzett érdemei elismeréseként vehette át a Pro Urbe Díjat.

harmat_zsombor_j_tanul.jpeg
A díjátadás után Popovics György mondta el üdvözlő beszédét, ezt követően a Dorog Város Jó Tanulója-Jó Sportolója Díj átadását tartották. A képviselő-testület 2019. évben az Eötvös iskola tanulójának, Harmat Zsombornak ítélte a kitüntetést.
Harmat Zsombor életében fontos szerepet tölt be a sport. Kisiskolás kora óta futballozik, korosztályos csapatainak mindig vezéregyénisége, a Dorogi FC U14-es bajnokcsapatának tagja. A sportban és a tanulásban is a maximumra törekszik: történelem és természettudomány versenyeken kiválóan szerepelt. Tavaly a III. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjét megnyerte a Dorog csapata, amelynek Zsombor tagja volt. Játékával hozzásegítette csapatát az országos bajnoki címhez.
Az idén (pontosan február 3-án, a díjátadás napján!) 7. lett futsal csapatuk az országos döntőn.
Kitűnő tanulmányi eredményéért és a labdarúgásban nyújtott sportteljesítménye elismeréseként vehette át Dorog Város Jó Tanulója-Jó Sportolója Díjat Harmat Zsombor.
A díjátadások kitűnő hangulatát megalapozta a Dorogi FC 2:1-es győzelme a tavaszi szezon első fordulójában a Budafok ellen, a Buzánszky Jenő Stadionban.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia