Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  MEGYÉNK KÖRÜL MEGYÜNK KÖRÜL - BEMUTATTÁK A HÓDÍTÓ TÚRÁK SOROZATOT  
Frissítve: 2019. február 28 10:37:51

A Megyejáró Hódító Túrák programsorozatról tartottak sajtótájékoztatót február 27-én a Gáthy Zoltán Városi könyvtárban. Az eseményen a résztvevő települések polgármesterei, intézményvezetői ismertették a településükön elérhető látnivalókat összekötő túraprogramokat. Az idén összesen 4000 embert várnak a Kesztölc, Dorog, Lábatlan, Bajna, Sárisáp, Tatabánya, Nagyigmánd, Szomód és Súr településeken megrendezendő családbarát túrákra.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a Megyei identitás erősítése című pályázat 2019-es első programja a Hódító Túrák. A túrasorozat mellett a pályázatban több, az identitás erősítésére szolgáló program indul el, amelyek célja szűkebb hazánk megismerése, megismertetése.

hodito_tura_sajtotaj.jpg
Dr. Tittmann János polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy minden eredményes cselekvésnél a legfontosabb, hogy elsőként önmagunkat hódítsuk meg, ismerjük meg saját értékeinket. Azt kívánta, hogy a Hódító Túrák-programsorozat célkitűzései elérhető értékeket és örömöket jelentsenek a résztvevőknek. A sajtótájékoztatón szólt Dorog másik kapcsolatépítő, szomszédoló nyertes pályázatáról is. Az identitás erősítő programban Dorog mellett Csolnok, Kesztölc és Piliscsév vesz részt.
Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke, a Megyejáró Hódító Túrák programgazdája elmondta, hogy az idén 9 település mutathatja meg természeti értékeit, helyi gasztronómiai különlegességeit a túrák során, amely egy kiváló együttműködést, egységes megjelenést és minőségi, családbarát szolgáltatások kínálását jelenti a résztvevők számára. A program célja, hogy barangolva, szervezetten megismerhetjük megyénket a kihívásokat is rejtő, élményekkel teli túrákon.
A sajtótájékoztatón bemutatkoznak a túra-sorozat résztvevői: Lábatlan, Bajna, Nagyigmánd, Dorog, Szomód, Kesztölc, Sárisáp, Súr és Tatabánya.


Az esemény záróakkordjaként felavatták a hatalmas turista érmet, amelynek sorszámozott kisebb méretű érmeit a túrázók kaphatják majd. A tájékoztatón elhangzott, hogy Pákozd mellett Dorogon érhetőek el hazánkban másodikként a fából készült gravírozott érmek - a Szent Borbála, a Szent József templom, a Mária-barlang és a Schmidt Sándor Agora képeivel.
A megyei önkormányzat sikeresen pályázott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, konzorciumi együttműködésben a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft-vel a TOP-5.3.2-17 kódszámú, a Megyei identitás erősítése című felhívásra. A projekt célja a megyei közösségek erősítése, fejlesztése és azonosságtudatának növelése annak érdekében, hogy a két vármegye történelmi örökségéből, az ipari és történelmi várostípusok különbözőségéből és a regionális pozíció kettőségéből eredeztethető társadalmi, gazdasági és identitásbeli törésvonalak megszűnjenek, vagy nagymértékben csökkenjenek.

Ennek érdekében a megyei önkormányzat a projektben nagy hangsúlyt fektet a közösségszervező és építő rendezvények megvalósítására; a következő időszakban több, más-más témát felkaroló, nagyléptékű Értéktár-megyenapot, valamint számos kisebb közösségfejlesztési találkozót, kerékpáros rendezvényt, túrát szerveznek a megye területén. Közel 70 rendezvényre kerül sor, az első eseményt a tervek szerint március végén a Megyejáró Hódító Túrák keretében rendezik. A Megyénk körül megyünk körül mottóval ellátott pályázat keretében a felsoroltakon kívül létrejön egy Megyei Értéktár Applikáció is, mely részletes adatlapokon mutatja be az érdeklődőknek a megyei értékeket és a hozzá kapcsolódó eseményeket. A tervezett Partnerség a Megyénkért Tervező Applikáció (PMTA) olyan digitális felületként szolgál majd, melynek révén a partnerségi együttműködés módszerén alapuló információs kampányt, lakossági tervpályázatot vagy közösségi tervező műhelyt lehet lebonyolítani. További fejlesztés a Megyei Tudásmegosztó Applikáció létrehozása, valamint a Megyei Tudástár E-learning Program megvalósítása. Mivel egy térség jövőképe ma már elképzelhetetlen digitális megoldások nélkül, ezért 3 db kiválasztásra kerülő megyei község részére szakértői javaslatok kerülnek kidolgozásra egy közösségi tervező műhely keretében a smart village témakörben.

A TOP-5.3.2-17-KO1-2018-00001 azonosító számú projektnek köszönhetően a felsoroltakon kívül a megyei önkormányzat egyéb kommunikációs felületeket is kialakít, melyeken a projekt keretében megvalósuló közösségépítő és identitáserősítő programokról, a kapcsolódó közösségi eseményekről és hírekről informálódhatnak az érdeklődők. A projekt várhatóan 2021 elején fejeződik be.

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia