Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Megyénk építészei Dorogon találkoztak  
Frissítve: 2019. május 17 08:40:25
A megyei Építész Kamara éves taggyűlésének adott otthont a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár május 16-án. Az esemény nyitóakkordjaként az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében díjazott pályamunkáiból nyílt kiállítás nyílt.
Dr. Tittmann János, Dorog polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy 25 éve vezeti a várost. A negyed évszázad alatt az örökségvezérelt városfejlesztési elképzelések megvalósítása érdekében számos épület megújítása, készítése során sok építésszel találkozott. Az építészek és a városvezetés között két komoly értékrend és követelményrendszer közös nevezőre hozása ért be az épületek átadásakor: a szárnyaló fantázia és a szűkös költségvetés - tette hozzá humorosan.
Markos Anikó, a KEM Építész Kamara elnöke nyitotta meg a közgyűlést és mutatta be a tablókon sorakozó pályaműveket, amelyek közül a dorogi református Gyülekezeti Ház és Dankó Kristóf főépítész több épülete is megtalálható volt. Markos Anikó elmondta, minden évben más megyei városban rendezik meg a taggyűlést. Nem véletlenül aesetz idén Dorogra a választásuk, hiszen településünkön az értékmentés, a városfejlesztés és a helyi értékek védelme példaértékű.
Az építész fórum második felében a kamara közgyűlést tartott, ahol a 2018. évi tevékenységről és költségvetésről esett szó. Mindemellett megvitatták a 2019. évi pénzügyi tervét és a különböző bizottságok beszámolóit.
A találkozó zárásaként Dankó Kristóf vetítettképes előadást tartott a fenntartható városfejlesztésről. Röviden ismertette a város történetét és településszerkezetének alakulását. Az örökségvezérelt városépítés jövőképét jelenleg a Dorogi körúton megvalósítandó fejlesztések adják. Az Iskola utcai városrész megszépülése után a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum, a Zrínyi iskola, majd a Mária utca megújítása a cél.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia