Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  FUTÓKÖR: faültetés követi az Otthon tér rendezését, a rekreációs találkozási pont kialakítását  
Frissítve: 2019. június 25 10:49:32
Futókör készül az Otthon téren. Az úgynevezett Zöld Kör-projekt során egy új, specifikus célú rekreációs tér jön létre uniós pályázati támogatásnak köszönhetően.
A város egyik frekventált, de elhanyagolt területén egy olyan találkozási pont létesül Dorogon, amely alkalmas korosztályfüggetlen szabadidős sport rendezvények, egyéni rekreációs tevékenységek fogadására, az egészséges életmód megőrzése, a közösségfejlesztés érdekében.
A többfunkciós tér kialakításánál kiemelt szempont volt a környezettudatosság és az egészségmegőrzés a sport eszközeivel. A szakemberek a futópálya elhelyezésére több területet is megvizsgáltak, egyeztettek a Dorogi Futókör Egyesülettel.
A futókör Otthon téri kijelölésének két oka volt: a városközponti helye, a közintézményekkel való szoros együttműködés (mosdók, gyermekfelügyelet stb.), másrészt az elhanyagolt - sok esetben veszélyes - terület rendezése: kivilágítása, átláthatóvá tétele.
A terület rendezése során az Otthon téri parkban lévő 202 fából 28 darabot a pálya kialakítása érdekében kellett kivágni, ugyanakkor a szakember által megvizsgált lombos növények egyikén sem találtak fészket, tojásokat. A további 6 fát érintő kivágásokkal július közepéig, a költési időszak végéig vár a kivitelező. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a fák és cserjék tervszerű, nagyobb ütemű pótlására is sor kerül 2019 őszén. Összesen mintegy 92 fát és cserjéket ültetnek el a projekt részeként a park külső lehatárolásaként a Hétszínvirág Óvoda, a gimnázium, a szökőkút előtt és az alagúttal szemben lévő sávokba. Ennek eredményeként a fák pótlása a terület rendezése mellett kétszeres lesz.
Az egészséges környezetben kialakítandó 400 méter hosszú és 2 méter széles, korszerű (rekortán) burkolatú futókör és a 100 méteres - a gimnázium testnevelés óráit is kiszolgáló - gyorsító szakasz mellett kültéri fitnesz eszközöket tartalmazó parkrészt létesít a város a kivitelezés során.
Az egészséges életmód hívei által létrehozott közösségek fejlesztése hosszútávú célja a városnak, amely érdekében biztosítja számukra a szükséges feltételeket. A mozgásgazdag életmódra nevelés családi feltételeinek javítása érdekében - együttműködő intézményként - a futókör közvetlen szomszédságában működő önkormányzati óvodában biztosítja a sportolni vágyó szülők számára, hogy gyermekeiknek felügyeletet nyújt az intézményben.
Kívánjuk, hogy teljen mindenkinek kellemesen a szabadideje, élményekkel fejleszthesse egészségét!
FATELEPÍTÉSI AKCIÓK
Több fórumon faültetési akciókat szerveznek civilek. A kezdeményezéseket üdvözli a városvezetés, ugyanakkor kérjük, hogy a fatelepítési szándékot, a helyszínek és a fafajták kiválasztását a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályával minden esetben egyeztessék az akciók kezdeményezői!

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia