Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Felavatták a Zöld Liget Futópályát  
Frissítve: 2019. augusztus 30 18:21:00
A Zöld Liget Futópálya használatáról együttműködési megállapodást írt alá Dorog Város Önkormányzata nevében dr. Tittmann János polgármester, Dorog Város Egyesített Sportintézménye nevében Szekér Zoltán intézményvezető és a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke, Sárdi Tamás.
Az Otthon téren, a futópálya mellett írták alá a megállapodást augusztus 30-án, amelynek eredményeként Dorog Város Egyesített Sportintézménye, mint üzemeltető, a fenntartó önkormányzat hozzájárulásával a létesítményt a Dorogi Futókör használatába adta.
A futókörösök vállalták, hogy egészségfejlesztő, egészségmegőrző sportprogramokat szerveznek, ugyanakkor felügyelik a létesítmény használatát.
Az uniós forrásból, önkormányzati önrésszel megvalósult Zöld Liget Futópálya lehetőséget teremt a városközpontban az egészséges életmódot népszerűsítő programok megvalósítására.
A Dorogi Futókör Sportegyesület tagjai szakértő segítséget nyújtanak, népszerűsítik a futósportot, továbbá gyermekfelügyelettel támogatott futóprogramokat valósíthatnak meg a Zöld Ligetben. A Hétszínvirág Óvodában nyílik majd lehetőség a gyermekmegőrzésre, melynek pénzügyi fedezetét az önkormányzat vállalja.
A futókör Otthon téri kijelölésének két oka volt: a városközponti helye, a közintézményekkel való szoros együttműködés (mosdók, gyermekfelügyelet stb.), másrészt a terület rendezése: kivilágítása, átláthatóvá tétele. A kandeláberek biztonságosabbá tették a vasút melletti területet.
A ligetben a 400 méter hosszú és 2 méter széles, korszerű (rekortán) burkolatú futókör és 100 méteres - a gimnázium testnevelés óráit is kiszolgáló - gyorsító szakasz mellett kültéri fitnesz eszközöket tartalmazó parkrész is elkészült. Pihenőpadok, szemétgyűjtő edényzetek szolgálják a rekreációs területre érkezőket.
Jó sportolást, kikapcsolódást kívánunk!

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia