Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  A parasport volt a téma a Zsigmondyban  
Frissítve: 2020. február 26 09:04:19
Magyarországon 2017 óta, február 22. a parasport napja. Hazánkban sok településen, különböző rendezvényeken hívják fel a figyelmet a parasport fontos szerepére és a parasportolóink munkájára és eredményeire.
A Zsigmondy gimnázium minden évben megemlékezik erről a napról. Programunkkal a diákokat szólítjuk meg. A 9. évfolyamosok osztályfőnöki óra keretében megtekintették A csodafedezet című lélekmozgató osztályfőnöki órákhoz ajánlott filmet, amely Halassy Olivérhez kapcsolódik. A film a kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó- és vízilabdázó életét mutatja be. A felsőbb évesek ezt már az előző években látták, ezért ők Ekler Lucáról szóló dokumentumfilmet nézték meg, aki 2020-ban kapta meg az év sportolója díjat és az atlétika két versenyszámában is kivívta a paraolimpián való szereplés jogát.
Vetítést követően diákjaink tanáraikkal beszélgettek a fogyatékossággal élőkről, a parasportolókról, az elfogadásról. A testnevelési órákon ülő röplabdával és a floorballal ismertettük meg a tanulóinkat. A gyakorlati és elméleti foglalkozások nagyban segítették a diákok szemléletformálását.
Az ülő röplabda és a hagyományos röplabda közötti legszembetűnőbb különbség, hogy a játékosoknak fenekükkel minden labda érintésénél érintkezniük kell a talajjal a földtől megemelkedni, felállni játék közben szabálytalan. Floorballban az alapvető szabályok megegyeznek. Az osztályok ezeken a testnevelés órákon nagy játékkedvvel, érdeklődéssel vettek részt.
Ez a nemes kezdeményezés Magyarországon egyre több iskolát mozgat meg, mely programban mi is szeretnénk évről-évre részt venni.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia