Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  A Pilisi Parkerdő Zrt. 2020. évben tervezett erdőgazdálkodási tevékenységei  
Frissítve: 2020. március 02 15:30:34
Közös érdekünk, hogy erdeink a jelen és a jövő generációi számára érték maradhasson.
• Országfásítási program: Idén is folytatódik az országfásítási program. A Parkerdő Zrt. felajánlja szakmai tapasztalatát, erdőtelepítési munkákat vállalkozóként végez önkormányzati és civil szervezetek kérésére.
• Illegális hulladék: Napi probléma az erdőben illegálisan elhelyezett lakossági forrásból származó hulladék. A Parkerdő Zrt. több mint 10000 m3-nyi szemét eltakarítását végzi, saját forrásból.
• Zöldhulladék: Szintén napi probléma, hogy a háztartásokban keletkező zöldhulladék igen jelentős hányada erdőterületre kerül. Ez szintén káros hatással van a környezetre, szabálytalan és büntetendő. Komoly veszélyt jelent az erdőkre, valamint gyepterületekre amellett, hogy elősegíti az inváziós növényfajok terjedését, mint például a parlagfű. Illetve a zödhulladék-kupacok melegágyai a vaddisznók belterületi megtelepedésének.
• Fakitermelések: A fakitermelés erdeink minőségének fenntartásához és javításához szükséges feladat. A kitermelt faanyagból származó bevétel fedezi az erdők karbantartását, ökoturisztikai infrastruktúráját. A faanyag szállítása közben elkerülhetetlen, hogy az utakon sáros nyomok keletkezzenek. Az úthibák javítására a fakitermelés munkafázisainak befejezése után kerül sor. A Parkerdő Zrt. kéri az erdőlátogatók és a helyi lakosok türelmét, ahol társaságuk éves fakitermelési munkáit folytatja.
• Belterületi vaddisznók: A lakosságtól éves szinten több bejelentés érkezik a kertekbe bejáró vaddisznókról. Leggyakrabban erdőkkel határos területeken fordulhat elő ez a jelenség. Fontos tudni, hogy a belterület nem része a vadászterületnek. Az illegálisan elhelyezett zöldhulladék táplálékforrást jelent a vadállatoknak. Az önkormányzatok és a lakosság hatékony együttműködése szükséges a probléma megoldásához. Ha valaki elhullott vaddisznó tetemet talál, kérjük értesítse a NÉBIH szakembereit az ingyenesen hívható zöld számukon : +3680263244. A témával kapcsolatban a https://parkerdo.hu/parkerdo/tudnivalok/vaddiszno-gyik/ honlapon olvashatnak további részleteket.
• Belterületi rókák: Lakott területen belül előfordulhat, hogy rókával találkozunk. Ebben az esetben szintén a NÉBIH, helyileg illetékes állategészségügyi hatósága értesítendő a +3680263244 ingyenesen hívható zöld telefonszámon.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia