Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  In memoriam Szentgyörgyi Sándor  
Frissítve: 2020. március 27 11:50:11
Türelemmel viselt, súlyos betegségben elhunyt nyugalmazott kollégánk, Dorog Város Rauscher-díjas dekoratőre, Szentgyörgyi Sándor.
Szentgyörgyi Sándor 1949. november 4-én született Dorogon. Általános iskoláit a dorogi Petőfi Sándor iskolában végezte, érettségit az esztergomi István Gimnáziumban tett. Ezt követően Budapesten felvételizett a kirakatrendező, dekoratőr képzésre. A katonaság befejeztével és a vizsgák letétele után az UNIKER Élelmiszer Kereskedelmi Vállalatnál helyezkedett el dekoratőrként. Ezekben az években több hazai és külföldi kiállítást, vásári dekorációt készített a HUNGEXPO megrendelésére (pl. Brnoban, Bagdadban).

Fia születése után 1980. október 1-jétől nyugdíjazásáig dolgozott dekoratőrként és nyomdászként a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A hely nem volt számára ismeretlen, ugyanis tíz éves kora óta szakköri tagként szinte naponta látogatta az intézményt. Az itt töltött évek alatt számtalan ünnepség dekorációja, kiállítások rendezése, plakátok, meghívók fémjelzik munkásságát.

Színpadképei, díszletei, a szabadtéri rendezvények arculatai egyéni alkotásokként születtek meg. Munkáját mindig az igényesség, a részletes kidolgozottság jellemezte.

Szentgyörgyi Sándor nem törtető, magamutogató személyiség volt. Mint alkotásai Ő maga is a háttérben állt, de munkája nélkül városi rendezvényeink nem tölthették volna be teljességgel a közvetíteni kívánt tartalmat. A grafika, a díszletezés mindig harmóniában állt a rendezvény eseményeivel, mondanivalójával. Kollégái a kreatív munkatársat humoráért, kiváló meglátásaiért, közösségi szelleméért tisztelték, becsülték.

1987-ben miniszteri dicséretben részesült. 2006-ban a Bányász Szakszervezet Nívó-díját kapta meg.

A mindig szerénységgel, megbízhatósággal és pontossággal párosult dekoratőri, alkotó munkájának Rauscher-díjjal való elismerése alkalmat adott Dorog városának a nem feltűnő, de a részletek gazdagságában megbúvó értékek megbecsülésére. A díjat nyugdíjazása előtt néhány évvel, 2010 decemberében vehette át.

Búcsúzunk kedves Kollégánktól, nyugodjon békében!

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia