Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Állásfoglalás az élelmiszerkereskedelmi dolgozók foglalkozás-egészségügyi kérdéseivel kapcsolatban  
Frissítve: 2020. április 03 09:42:35
Az alábbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ élelmiszerkereskedelemben foglalkoztatottak foglalkozás-egészségügyi kérdéseivel kapcsolatos állásfoglalását olvashatják.
Az élelmiszer kereskedelem területén az új dolgozók foglalkoztatásának foglalkozás egészségügyi kérdéseivel kapcsolatosan az NNK az alábbi tájékoztatást adja: A koronavírus okozta járvány kapcsán elsődleges cél, hogy lehetőség szerint minimálisra csökkentsük a vírus további terjedésének lehetőségét, ugyanakkor biztosítsuk a megfelelő munkaerőt a lakosság ellátása szempontjából kritikus területeken, így az élelmiszer kereskedelem területén is.
A hazai tuberkulózis (tüdőgümőkór) előfordulási adatait is figyelembe véve a 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet I. számú mellékletében meghatározott járványügyi érdekből kiemelt munkakörökben - illetve ezekkel a tevékenységekkel foglalkozók számára - az előzetes munkaköri alkalmasság megállapításához előírt kötelező tüdőszűrő vizsgálat megléte mellőzhető abban az esetben, amennyiben a munkavállaló rendelkezik 1 évnél nem régebbi tüdőszűrő vizsgálati eredménnyel. A jogszabály szerinti kötelező tüdőszűrő vizsgálatot a veszélyhelyzet megszűntetését követő 15. napig nem szükséges elvégeztetni, ennek hiányában is megállapítható a felvételre jelentkező dolgozó alkalmassága, amit a foglalkozás-egészségügyi alapszolgálat orvosa a munkaköri alkalmassági véleményen a következő időkorlátozással adhat meg: Alkalmas, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig.
A fentiekre tekintettel az NNK javasolja, hogy a nemzetgazdaság működőképességének fenntartásában alapvető fontosságú ágazatok esetében a folyamatos munkaerő biztosítás érdekében olyan munkavállalók felvételét szorgalmazzák, akik rendelkeznek érvényes tüdőszűrő vizsgálati lelettel, azaz egy éven belül részt vettek ernyőszűrésen, és eredményük negatív lett, melyet már az álláshirdetésben javasolt kiemelni, illetve alkalmazási feltételként megjelölni.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia