Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Több szempontból is különleges tanév a 2019/2020-as - Interjú Sitku Pál főigazgatóval  
Frissítve: 2020. április 20 09:36:48
Több szempontból is különleges a 2019/2020-as tanév. A koronavírus-járvány megfékezése miatt kialakított digitális oktatás mellett, a Dorogi Magyar-Angol két Tanítási Nyelvű Sportiskolai Általános Iskola, a DOKI utolsó tanévét is befejezzük júniusban. Szeptembertől a három dorogi - eddig tagintézményként működő - iskola önállóvá válik. Továbbá azért is rendhagyó ez az év, mert egy évtizede nem volt ennyi jelentkező az első osztályokba. Sitku Pál főigazgatót kérdeztük a különleges tavaszról.
- Az ősszel már három különálló - de együttműködő - iskolában kezdi meg a tanévet több mint 1200 tanuló. Mit jelent ez a gyakorlatban?
- Jelenleg folyamatban van - a tagintézmények által kezdeményezett - különválás. Május 31-ig mondja majd ki a szaktárca véglegesen az önálló intézmények létrejöttét. Ez a kollégákat, gyermekeket mindössze a névváltozásban érinti, továbbá a szakmai munkaközösségek szűnnek meg. A következő tanévtől nem közösen, hanem külön-külön képviselhetjük városunkat a tanulmányi és sportversenyeken - talán ez volt a legnehezebb számunkra.
- A tél végén megtartott, angol felmérőt, az iskolai jelentkezéseket még közösen kezelték az önállóvá váló intézmények?
- Igen, a körzethatárok figyelembevételével, de közösen tartottuk meg a felmérőket. Rendkívül sok, jelenlegi óvodás érkezik hozzánk ősszel. Ennek egyik generálója, hogy immár hat évesen iskolakötelessé válnak a gyerekek, a másik pedig, hogy amúgy is több gyermek van ebben a korosztályban. Egy évtizede nem volt ennyi jelentkező, mint most: tavaly mindösszesen 150 kisgyermek kezdte meg tanulmányait a DOKI-ban, az idén 213 jelentkezőnk volt. Sajnos 25-30 - nem dorogi - jelentkezőt el kellett utasítanunk.
- Hány első osztály indul a három régi-új intézményben?
- Az Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három, a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kettő, míg a Petőfi Sándor Sportiskolai Általános Iskolában szintén kettő osztály indul.
- Az új neveket ki adta az intézményeknek?
- Az iskolák korábban használt elnevezése mellé, a minisztérium által előírt, a specializációnak megfelelő záró tagot illesztettük. Megkérdeztük pedagógusainkat, a diákönkormányzatok képviselőit is. Így alakult ki ez a forma.
- Az angol felmérőről azt hallottam, átlagon felül teljesítettek a leendő kisdiákok.
- Való igaz. Az idén nagyon szép eredmények születtek a játékos felmérőn. Bízom benne, hogy szeptemberben már a három dorogi iskola épületeiben, osztálytermeiben, sportpályáin találkozhatnak a legfiatalabbak a többi osztállyal, közösségekkel.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia