Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Archivum
Frissítve: 2009. szeptember 13 17:43:12 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Érettségire készülnek a dorogi gimnáziumban  
Frissítve: 2020. április 24 08:59:16

Május 4-21. között tartják meg hazánkban az érettségi vizsgákat. A járvány miatt az idén - néhány tantárgy kivételével - kizárólag írásbeliket szerveznek a végzős diákoknak. Lőrincz Lívia igazgatónőt a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban tartandó érettségiről, a felkészülésről kérdeztük.


- A Zsigmondyban hány diákot és pedagógust érint ez a rendkívüli helyzet?

- Az érettségi vizsgára 101 tanuló jelentkezett, közép- és emelt szinten összesen. Ebből a 12. évfolyam tanulói létszáma 72 fő. A 10. és 11. évfolyamos tanulók előrehozott érettségi vizsgát szerettek volna tenni, de ezek most törlésre kerültek. Az őszi vizsgaidőszakban kapnak erre lehetőséget.

Az érettségi vizsgák lebonyolításában a teljes nevelőtestület részt vesz. Felügyelő pedagógusként mindenkire szükség lesz, mert a vizsgatermek száma most a megszokottnál is több, mivel maximum 10 diák tartózkodhat egyszerre egy tanteremben. Az érettségit előkészítő munkálatokat most elölről kezdjük a Kormányrendeletnek megfelelően. Legfontosabbnak tartom a kollégák és a tanulók egészségének védelmét, ezért minden erre vonatkozó előírás teljes körű betartására és betartatására törekszem, együttműködve a fenntartóval és az önkormányzattal.
Legalább ennyire jelentősnek tartom a nyugodt légkör kialakítását ebben a rendkívüli helyzetben.
A kollégák, érettségiző tanulók és a szülők együttműködésével bízom benne, hogy sikeres és biztonságos lesz az idei érettségi vizsga.

- Milyen képzésben vettek részt a jövő héten érettségiző gimnazistáik?


- A 12. A osztály fele emelt angol nyelvi, másik fele emelt informatikai képzést kapott. A 12. B osztály tanulói szintén fele-fele arányban belügyi rendészeti és katonai profil szerint végeznek.

- A rendészeti és katonai programban résztvevő diákok a testnevelés tárgyból hogyan vizsgáznak?


- Középszinten testnevelés tantárgyból szóbeli vizsgát tesznek a diákok, a vizsgaidőszak bármely napján úgy, hogy a vizsgáztató tanár mellett a vizsgabizottság legalább két tagjának jelen kell lennie.
Emelt szinten is csak szóbeli vizsgát lehet tenni a diákoknak, hosszabb felkészülési idővel (60 perc), és 40 perces tétel kifejtéssel, 4-4 altételből.
Sajnálom, hogy az érettségizők nem tudják bemutatni gyakorlati felkészültségüket, így csak elméleti tudásukat ismerhetjük meg a rendkívüli körülmények miatt. Szurkolunk nekik!
A távoktatás megvalósításával kapcsolatosan büszke vagyok kollégáimra és tanítványainkra, akik nagyon gyorsan tudtak azonosulni a megváltozott helyzettel és a lehető legjobb megoldásra törekedtek. Köszönöm a szülők részéről nyújtott támogatást, bizalmat, amelyre szüksége volt tanárnak és tanulónak egyaránt.


Dorog Város Önkormányzatának hivatalos online és offline médiumaiban megjelenő interjúk másodközléséhez engedély szükséges a szerzőtől, a szellemi termék tulajdonosától, a sajtóetika szabályai szerint.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia