Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Reimann Bányászattörténeti Miniverzum
Frissítve: 2017. november 29 15:27:08 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

Regionális fejlesztési alap

Sajtóközlemény

Elkezdődött a Reimann Bányszattörténeti Miniverzum építése dorogon

17 / 07 / 16

Dorog bányászattörténetét és ipartörténeti örökségét bemutató kiállítótér épül a városközpontban. A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum 250 millió Ft-os vissza nem térítendő uniós pályázati támogatás segítségével valósul meg.

Dorogon 250 millió Ft-os uniós pályázati támogatásból egy országosan is egyedülálló kiállítóteret tartalmazó bányamúzeum nyithatja meg kapuit hamarosan. A Reimann-altáró műemlékileg védett alagút bejárata mellett 2017 nyarán elkezdődnek az előkészítési munkák. Jaksics László építészmérnök ősz végére készíti el a kortárs épület építészeti és kiviteli tervdokumentációt.

A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum a TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00004 támogatási szerződésnek köszönhetően a tervek szerint két galériával osztott, nagy belmagasságú épületben kap helyet.

A mintegy száz négyzetméteres terepmodell segítségével interaktív, autentikus környezetben jelenhet majd meg a megye, azon belül Dorog bányászattörténetét és ipartörténeti örökségét bemutató kiállítótér. A látványtér unikum Magyarországon, hiszen több rétegben, több dimenzióban mutatja be a várost és a város alatt húzódó bányajáratokat a vasúttal együtt.

 

Dorog a város arculatát, középületeit, számos lakóépületét, filozófiáját köszönheti a bányászatnak.

 

A projektről bővebb információt a www.dorog.hu oldalon olvashatnak.

 

Madarász Tímea

sajtóreferens

30/431-1652


Elkezdődött a belső makettvilág terveztetése


2017 szeptemberében folytatódnak a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum előkészületi munkálatai. Ezekben a hetekben az attrakciómenedzsment-tervének készítése során a belső makett-világ megjelenéséről és témáiról döntenek és elkészíttetik a modellek-terveit a szakemberek. A marketing-stratégia felvázolása is megtörténik, amelynek lényege, hogy a közönséget - az építés folyamatát végigkísérve - bevezesse az új miniverzum világába.
Külön eljárásban a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya elvégeztette a beruházás előkészítéseként a lámpakamra bontását, amelyre azért volt szükség, hogy nagyobb területen, szélesebb látókörben nézhessünk majd a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumra. A lámpakamra helyén a miniverzumot kiszolgáló parkolók kapnak majd helyet.
Az ütemtervnek megfelelően zajlik a tervek építéshatósági engedélyezési eljárása, ezzel párhuzamosan pedig készülnek a kiviteli tervek.

tiszta_placcaReimannnl.JPG

A lámpakamra helyén parkolókat alakítanak majd ki a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumba érkező látogatók számára 


Dorog, 2017. október 5.


 

regionlisfejlesztsialap.jpg

 

 

 

TERVEZÉS ALATT A MINIVERZUM KIÁLLÍTÓTERE

 

 

2019 májusában megnyitja kapuit egy országosan is egyedülálló bányászattörténeti látogatóközpont Dorogon. A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00004 támogatási szerződésének megkötését követően a projektmenedzsment megkezdte működését. A kötelezően ellátandó tájékoztatás és nyilvánosság biztosítására, a könyvvizsgálói feladatok ellátására, a marketingstratégia megalkotására, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó ajánlatok birtokában, a legkedvezőbb ajánlattevőkkel megkötésre kerültek a szerződések.
A projekt indításáról sajtóközlemény készült, az építési munkálatok helyszínén pedig B típusú tájékoztató tábla került kihelyezésre.
Az októberben elkészült marketing stratégia iránymutatásait figyelembe véve a projektmenedzsment előkészítette a látogatóközpont berendezéséhez, a kiállítás összeállításához szükséges attrakció-menedzsment terv alapjait, amely 2018 januárjában készül el.
A tervező a miniverzum engedélyezési és kiviteli terveit elkészítette. Az ehhez szükséges közbeszerzési eljárás előkészítése megkezdődött.
A projektről bővebb információt Dorog város hivatalos honlapján, www.dorog.hu kialakított aloldalon olvashatnak.

Dorog, 2017. november 28. 

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia