Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Dorog, Mária utca zöldben 2020
Frissítve: 2018. július 23 12:30:08 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  

 


 

18/07/21.                                                                                            regionlisfejlesztsialap.jpg

 

DOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 


MEGÚJUL A MÁRIA UTCA
ÉLETMINÕSÉG ÉS KLÍMAJAVULÁS DOROGON A PROJEKT EREDMÉNYEKÉNT

150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 számú, Dorog, Mária utca zöldben 2020 címû projekt megvalósítására.

A városi klíma javítását célul kitûzõ Mária utca zöldben 2020 címû projekt Dorog egyik legforgalmasabb kereskedelmi utcájának területén valósul meg a következõ hónapokban. A vasútállomás és a 10. számú fõút között a zöldterületek növelése, kétszintes növényzet telepítése, az elöregedett, kihasználatlan zöldfelületek revitalizálása és az utcaképpel harmonizáló idõszakos termelõi piac kialakítása a dorogiak életminõségét javítja majd.

A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt keretében a Mária utcát egyirányúsítják, az utcában a térburkolat mellett kétszintes növényzetet alakítanak ki, ezzel javítják a környezet klímáját.
A beruházás részeként megújul a kórházpark, ahol a tervek szerint növénylabirintus és gyógynövények, valamint kibõvített közösségi funkciók várják majd a látogatókat.

A posta elõtti területen a nyertes pályázatnak köszönhetõen az utcaképhez illõ, lugasos kialakítású, mini termelõi piacot hoznak létre, ahol kulturált körülmények között történhet az árusítás-vásárlás.
A Mária utca zöldben 2020 címû projekt megvalósítása a színvonalas kereskedelmi övezet és az új közösségi terek a dorogiak életminõség-javulását, a városrész környezeti klímájának javítását szolgálják. lesz.

A projekt - Dorog Város Önkormányzatának önrészével - az Európai Unió Európai Fejlesztési Alapja és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projektrõl bõvebb információt a www.dorog.hu portálon találhatnak.


regionlisfejlesztsialap.jpg

 

 

2018. 06. 08.

DOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY


FOLYAMATBAN A DOROG, MÁRIA UTCA ZÖLDBEN 2020 CÍMÛ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES TERVEZÉS


Dorog Város Önkormányzata 150 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 számú, a Dorog, Mária utca zöldben 2020 címû projekt megvalósítására.

2018. márciusában az Önkormányzat megkötötte a szerzõdést az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozóan, mellyel megkezdõdött a projektben bemutatott elképzelések tervezési folyamata. A tervek tartalmazni fogják az új zöldfelületek kialakítását a Mária utcában, a kórházpark és a háziorvosi rendelõ elõtti zöldfelület felújítását, egy kisebb piac kialakítását az SZTK épületével szemben található parkoló és út közötti területen. A Mária utca egyirányúvá válik, valamint eltûnnek, azaz a föld alá kerülnek az elektromos vezetékek is.
A tervezés és az engedélyezési eljárás elõreláthatóan ez év végére elkészül.

 

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia