Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  A költészetrõl szólt a nap, gitárzenével, helytörténettel, versenyekkel ötvözve  
Frissítve: 2017. április 12 22:55:33

A magyar költészet napja, április 11-e igazán színes rendezvényekkel örvendeztette meg a kultúrskedvelõ dorogiakat. Délelõtt a gyerekeké volt a fõszerep. A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár által meghirdetett versmondó versenyen Arany János születésének kétszázadik évfordulója elõtt tisztelegtek a diákok. Arany balladáiból válogattak a tanulók. A zsûri - Mucha Ildikó, a könyvtár volt igazgatója, Antal Zsuzsanna a könyvtár helytörténeti felelõse és Kele Fodor Ákos költõ - három kategóriában értékelte a versmondókat. A 4. osztályosok közül I. Birkés Zsuzsanna (Zrínyi), II. Román Emese (Zrínyi), III. Kronavetter Kata (Petõfi) lett. Az 5-6. évfolyamon I. Árkosi Klaudia (Eötvös, 6.o.), II. helyezett: Farkas Réka (Eötvös, 5.o.), III. Reiser Erika (Petõfi, 5.o.). A 7-8-9. osztályok versenyében I. Nagy Flóra (Zrínyi), II. helyezett: Gremsberger Edvin (Eötvös), III. helyezett: Vaszkán Dávid (Zsigmondy).

edvin.JPG
Szintén április 11-én tartotta meg német nyelvû szavalóversenyét a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat a Tájházban.
Dorogról írták, dorogiak írták címmel a mûvelõdési házban költészet napi irodalmi estet tartott Dorog Város Barátainak Egyesülete.

komoroczy.JPG

A civil szervezet és a könyvtár közös rendezvényén több mint százan vettek részt. A költészet iránt érdeklõdõk ezúttal különleges kultúrcsemegét kaptak ráadásul. Kovács Lajos helytörténeti kutató Dorog történelmét felelevenítve az itt megforduló, a városunkban alkotó és településünkrõl író nagy elõdök - pl. Komoróczy Miklós, dr. Mosonyi Albert - és kortársak portréit festette le, majd Dankó József, Kovács Klára, Imre Tibor, Szabó-Berghauer Zoltán, Cselenyák Imre elõadásában meghallgathatták az adott szerzõ mûveit is a jelenlévõk. Korunk jeles (dorogi származású) írói is megtisztelték rendezvényt. A felolvasó esten ott volt többek között Kele Fodor Ákos és Peer Krisztián és bemutatkozott az új írógeneráció is, Vig Sára személyében. Gitárjáték, helytörténet, költészet. Igazán szép nap volt.

nezok.JPG


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia