Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Első díjas alkotások Dorog közterületeiről, településünk történetéről  
Frissítve: 2017. május 08 22:30:03

A kutató gyerekek országos döntőjét 15. alkalommal rendezték meg Budapesten, a rózsakerti általános iskolában. A 10-14 éves dolgozatírók versenyében a dorogi iskolákból hat dolgozatot mutatott be hét diák. A zsűri magasra értékelte az előadásokat, ahol nemcsak az írásos munkák, hanem az előadói kvalitások is sokat nyomtak a mérlegen.

blanka_zimmerer.jpg
Első díjas lett Zimmerer Blanka (Zrínyi-iskola 6. osztály) Hogyan tükrözik Dorog közterületeinek elnevezései és változásai a kisváros történetét? című dolgozata (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészítő: Kovács Lajos, Kovács Klára), és Pocsai Anna (Zrínyi, 8. o.) Rejtőzködő monográfia. A Dorogi Füzetek 51 kötetének elemzése a településtörténeti monográfia tartalmi jegyeinek tükrében című munkája (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészítő: Dankó József).
Második díjat érdemelt Bauer Nóra (Zrínyi, 6. o.) Villongások a szomszédvárak között. Az egymással összeépült Esztergom és Dorog viszonya háromszáz év eseményeinek tükrében című előadása (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - Felkészítő Kovács Lajos, Kovács Klára), Csizmadia Dóra (Zrínyi, 6. o.) Az I. világháború hatása a dorogi lakosság életére és a halálozási okok alakulására az esztergomi fogolytábor szomszédságában című kutatása (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészytő Kovács Lajos és Kovács Klára) és Sajtos Liliána (Zrínyi, 6. o.) A faluból kisvárossá nőtt Dorog sajtótörténete című feldolgozása (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészítő Kovács Lajos, Kovács Klára).
Harmadik díjban részesült Kele Petra - György Eszter (Eötvös-iskola, 6. o.) Mindennapi kenyerünk című kiselőadása (Társadalomtudomány, ismeretterjesztő előadás - felkészítő Nyizsnyánszkyné Tavaszi Margit).
A díjazottak június 13-án, kedden 17 órakor a művelődési házban minden érdeklődő számára bemutatják előadásukat. Hallgassák meg őket, megérdemlik a figyelmet!


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia