Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Meghódították a Getét a Hódító Túrák első állomásán  
Frissítve: 2017. május 16 09:01:39
A Dorogi Sportiroda, a Virágzó Kesztölcért Egyesület és a Lábatlan Go szervezőinek összefogásával útjára indult a hétvégén a Hódító Túrák túrasorozat. A szervezők célja az volt, hogy a közelben élőket arra ösztönözzék, ismerjék meg jobban Komárom-Esztergom megye természeti értékeit és járják be azokat a helyeket, ahol talán gyerekkorukban jártak utoljára. Aki mindhárom túrát teljesíti, az utolsó rendezvényen fém kitűzőt kap ajándékba.
Az első állomás Dorogról indult és a csolnoki hegyeket vette célba. 10 km és 20 km között lehetett választani a természetjáróknak, akik a borús idő ellenére szép számmal gyülekeztek az Agoránál felállított regisztrációs sátornál. Az induláskor még kegyes volt az időjárás a vándorokra, napközben azonban egy kisebb zuhé áztatta fel az útvonalat, de a jókedv végig töretlen volt. Néhányan kutyával együtt indultak útnak és teljesítették a kitűzött távot és a Barangoló Kalandorok ifjúsági túratagozatának gyerekei is szép számmal képviselték magukat a rendezvényen.
A kicsik számára a hódítást a 10 km-es távon csúzlival, a 20 km-es távon íjjal való célbalövés jelentette, amit nagy örömmel teljesítettek. Néhány felnőtt is kedvet kapott és próbára tette magát. A legügyesebbek nyereménye csúzli és 4 főre szóló uszodabelépő volt. A felállított frissítőpontokon nemcsak vizet és nápolyit lehetett kóstolni, de a helyi csolnoki termelők termékeivel is megismerkedhettek a túrázók.
A következő állomás június 3-án Kesztölcön lesz, ahol a Pilis vadregényes tájait járhatják be az érdeklődők, majd október 8-án Lábatlanon ér véget a sorozat.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia