Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Megkezdődtek a 67. Bányásznap programjai  
Frissítve: 2017. augusztus 30 10:23:51

Megkezdődött a 67. Bányásznap egy héten át tartó ünnepi rendezvénysorozata. A Dorogi József Attila Művelődési Házban a Dorogi Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány hagyományos bányásznapi találkozóján Glevitzky István DSZKA elnök köszöntötte a szépszámú megjelentet. Emléklapokat és kupákat adtak át a szövetség 50-60-65 éve tagsági jogviszonnyal rendelkező jubilálóinak.

gitj.JPG
Az eseményen dr. Tittmann János polgármester köszöntőjében elmondta: - Büszkék lehetünk arra, hogy városunk mottójához hűen - „Jövőnket építjük, de múltunkat nem feledjük! - a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum az építési engedélyezés folyamatába jutott. 2019 májusában átadhatjuk a múltat bemutató, de jövőbe tekintő miniverzumot, amelynek kialakításában nagy szerepet kapnak a bányász szervezetek is. Az idén elkezdődhet a - szintén bányászati múltunk által megalapozott - sportélet egyik fellegvárának, a birkózócsarnoknak a megépítése az Iskola utcában. Szintén bányász hagyományainkat erősíti az a terv is, miszerint az erősödő idegenforgalmi kihívásra reagálva autentikus bútorokkal rendezné be a város a Bányász Emlékház üres lakásait, így azokban a bányászat iránt érdeklődő látogatók megszállhatnának.

Az ünnepségen ezüst plakettet vehetett át Farda István, akinek több évtizedes munkásságát ismerte el a Bányász Szakszervezet.

djamh1.JPG
A bányásznapi programsor a héten folytatódik. Szeptember 1-jén a névadó tiszteletére a Zsigmondy-szobornál koszorúz a dorogi középiskola (12 óra), a bányász síroknál temetői koszorúzás kezdődik 14 órakor, majd a Baumit Kft. főbejáratánál található Nemzeti Kőbányászati Emlékhelynél (15 óra) helyezik el az emlékezők a tisztelet virágait. Szintén szeptember 1-jén (17 órakor) nyílik kiállítás Krajcsirovits Henrik festőművész alkotásaiból a Dorogi Galériában. A Jubileum téren vigasság, koncertek várják az érdeklődőket pénteken, szombaton és vasárnap.

20525419_2037084636521557_4021654055357618310_n.jpg

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia