Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Kovács Lajosra emlékezett a Tehetségtanács  
Frissítve: 2017. november 17 08:08:01
November 10-én Dorogon a Zrínyi Tagiskolában tartotta ülését a kutató gyerekek programját irányító szervezet, a Tehetségtanács. A szervezet tisztújítására is sor került. Elnöknek újraválasztották Kiss Albertet, aki Zsolnai József tudománypedagógiai kutatásaira alapozva másfél évtizede kidolgozta az általános iskolai diákkutatók országos vetélkedőjét, és ennek azóta is fő szervezője. Kiss Albert már 2000-ben is előadója volt Dorogon az ÉKP-s iskolák V. Országos Konferenciájának, valamint tavaly júniusban fő szervezőként tért vissza Dorogra a KGYTK tehetségsegítő referenciaintézményi hálózat országos konferenciája keretében.
A szervezet elnökhelyettesi tisztére Kovács Klárát választotta a testület, elismerve kiváló felkészítő munkáját, amelyért már 2014-ben átvehette a Tehetségtanács legnagyobb elismerését a Mester és Tanítványa díjat.
Az ülésen emlékeztek meg a néhány napja elhunyt kiváló pedagógusra, Kovács Lajosra. Dr. Zsolnai Józsefné dr. Mátyási Mária a Pannon Egyetem volt professzora, az ÉKP egyik kidolgozója hogyan ismerkedtek meg Kovács Lajossal. Kiemelte, milyen fontos szerepet játszott az Európában is páratlan színvonalú gyermekfolyóirat, a Szegeden megjelenő Kincskereső pedagógiai törekvéseiben szerkesztőként. Méltatta azt a szerepet, amellyel hozzájárult a dorogi pedagógus a NYIK és az ÉKP programcsomagjának kialakításához. Kitért arra a rendkívüli teljesítményére is, amellyel Dorogot az ÉKP egyik kutatóiskolájává fejlesztette.
Kiss Albert Kovács Lajos tudománypedagógiai munkásságát, eredményeit, példaértékű módszertani felkészültségét mutatta be. Vetett képes előadásában összegezte a KGYTK-ban tanítványaival elért példátlan eredményességét. Megemlítette, hogy az elsőnek elnyert Mester és Tanítványa díjat tulajdonképpen minden évben elnyerhette volna.
Dankó József művein keresztül emlékezett kedves barátjára, pályatársára. Bemutatta meseregényeit, amelyekben a rendkívül gazdag magyar gyermekirodalomban is példátlan módon mindhárom gyermekének örök emléket állított egy-egy művel. Kitért szerkesztői, helytörténeti munkásságára, amelyet a Dorogi füzetek több mint 50 kötete reprezentál. Fontosnak tartotta azt is megemlíteni, milyen szerteágazó szerkesztői és publikációs tevékenységet folytatott a hazai irodalmi, pedagógiai és honismereti szakfolyóiratokban.
A Tehetségtanács az ülés után lerótta kegyeletét Kovács Lajos sírjánál a dorogi temetőben.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia