Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szerveződések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekről
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Átadták az Iskola utcai városrészt a Petőfi iskolával  
Frissítve: 2018. szeptember 03 10:55:50

Átadták a dorogiaknak a megújult Iskola utcai városrészt, a komplex energetikai felújítás során megszépült Petőfi Sándor iskolával a 68. Bányásznapon, szeptember 1-jén.
A bányásznapi rendezvénysorozat kiemelkedő eseményét megelőzően az Otthon téren, a dorogi bányászat és a bányakatasztrófák áldozatainak emlékműve előtt koszorút helyezett el dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, a megyei önkormányzat nevében Popovics György, a közgyűlés elnöke, Dorog Város Önkormányzata és több bányász szervezet.
A megemlékezést követően az Iskola utcában a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának térzenéjével vette kezdetét az átadó ünnepség.
Dr. Völner Pál államtitkár, a térség országgyűlési képviselője üdvözlő beszédében kiemelte, hogy Dorog városa több uniós pályázaton szerepelt sikerrel, az összefogásnak és a tudatos építkezésnek köszönhetően.
- Örömmel tölt el az a tudat, hogy beértek a megyei önkormányzat által támogatott uniós pályázatok. Az elmúlt napokban több megújult intézményt adhattunk át szűkebb hazánkban - emelte ki Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében. - Dorogon évről évre tapasztaljuk a progresszív városfejlesztést, amely ezúttal a Petőfi iskola megújításában és az önkormányzatnak köszönhetően a városrész - az utca, a parkolók, a növénysáv - megújulásában érhető tetten.
Dr. Tittmann János polgármester elmondta, hogy Dorogon a Bányásznap mindig kiemelkedik az év többi ünnepei közül. A képviselő-testület évről évre törekszik arra, hogy a város jelentős épületeit megújítsa.
- 2018-ban számos érték teremtődött újjá: megújult a Bimbó utca, református barátainkkal közösen (szeptember 16-án) közösségi házat avathatunk. Most pedig a megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően, a 134 millió forintos uniós támogatás segítségével elvégezhettük a Petőfi iskola épületének energetikai felújítását, a homlokzat utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a napelemes rendszerek telepítését, valamint a földszinti rész akadálymentesítését a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Önkormányzatunk a többi között az iskola tetejének cseréje mellett az intézmény környezetét rendezte: parkolók, újonnan aszfaltozott út, térköves járda, növénysávok szépítik az Iskola utcát. Ezzel ismét méltó ünneppé tehettük a Bányásznapot - hangzott el a köszöntőjében. A képviselő-testület nevében, az együttműködést és a támogatást megköszönve bronz, városházat formáló kisplasztikát adott át dr. Völner Pálnak és Popovics Györgynek. A kivitelezőknek emléklappal köszönte meg az Iskola utca megalkotásában való részvételüket.
A Jubileum téren délután folytatódott a bányásznapi programsorozat.

A koncertek, produkciók több száz vendéget vonzottak a térre. A késő este érkező vihar miatt a szombati élő koncert, a Hooligans fellépése - a tűzijáték után - elmaradt.
 

Fotók: Anger Zoltán/Anzee Fotó (facebook oldal)


 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia