Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Összefogtak a megyei és a szlovákiai, Duna menti turisztikai szervezetek  
Frissítve: 2019. április 24 20:26:35
A Komárom-Esztergom megye területén működő 5 turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet (helyi szintű szervezetek: Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, Komáromi Turisztikai Egyesület, Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület; térségi szintű szervezet: Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.), valamint a Szlovákiában, az Észak-Komárom és Párkány közötti területen működő Dunamente-Podunajsko OOCR TDM-szervezet szakemberei 2018 tavasza óta több alkalommal találkoztak annak érdekében, hogy szakmai munkájukat összehangolják.

Az egyeztetések során lépésről-lépésre körvonalazódott egy határon átnyúló Dunamente turisztikai térség kialakításának szervezeti és szakmai háttere. A közös gondolkodás juttatta el a szereplőket annak felismerésére, hogy a szervezetek közötti együttműködés, valamint a piaci eredményesség érdekében szükség van egy közös szervezeti keretrendszerre, és a feladatok, hatáskörök világos lehatárolására.

Ezen előzmények után határozták el egy konzorcium megalapítását, mely az Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesztéséért elnevezést kapta. Ez az együttműködési forma lehetővé teszi a partnerek számára, hogy nemzetközi szinten is értelmezhető formális, ugyanakkor rugalmas keretet adjanak az együttműködésüknek, melyben minden szereplő meg tudja tartani saját identitását is.

Az összefogás első, kézzel fogható eredménye a Konzorciumi Együttműködési Megállapodás aláírása, valamint a Dunamente Kártya bevezetése lesz 2019. május 1-én.

A Dunamente Kártya a Pons Danubii EGTC társulás INSiGHTS-projektjének ún. pilot fejlesztéseként valósul meg. Az egyedülálló módon, határon átnyúló rendszer alkalmas lesz arra, hogy az elfogadóhelyek látogatásakor, a különböző intézményekbe történő belépéskor, a szolgáltatások igénybe vételekor a Dunamente turisztikai térségbe érkező vendégek kedvezményben részesüljenek. A látogatók akkor juthatnak majd hozzá térítésmentesen a tartózkodási idejük időtartamára érvényesített kártyához, amennyiben a kártyarendszerhez csatlakozott 30 szálláshelyek valamelyikén minimum 2 vendégéjszakát eltöltenek. A kártyával felkereshető látnivalók, igénybe vehető szolgáltatások száma eléri a 150-t. A kedvezményt nyújtó partnerek főbb csoportjait a múzeumok és egyéb kulturális bemutatóhelyek, a szabadidős programokat kínálók, a fürdőzés és wellness témakörben működő szolgáltatók, a különböző közösségi és egyéni közlekedési lehetőségeket biztosító vállalkozások, a helyi termékeket és ajándéktárgyakat árusító üzletek, valamint a vendéglátóhelyek alkotják. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó, a turisták számára térítésmentesen igénybe vehető helyszínek között találjuk majd - a teljesség igénye nélkül - a komáromi Monostori erődöt és a Klapka György Múzeumot, az észak-komáromi Öregvárat, a tatai Kuny Domokos Múzeumot, az esztergomi Duna Múzeum Látványtárát, a patfürdői termálstrandot és a Lábatlan-Karva révátkelőt is.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia