Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  KultFeszt - Ismét nagyszerű zenés-irodalmi-képzőművészeti programokkal  
Frissítve: 2019. szeptember 27 16:39:30
A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár négy évvel ezelőtt kezdett el egy sajátos, kulturális programsorozatot, mely egy-egy kiállítás, zenés irodalom és könyvbemutató vagy előadás köré szerveződik. A könyvtár legsikeresebbé és leglátogatottabbá vált rendezvényei ezek, s az idei, nyitó eseményen sem volt másképpen - az érdeklődő közönség lelkesedésében és létszámában sem történt visszaesés a korábbi évekhez képest.
Tóth Major Krisztina és Tanítványai kiállításának megnyitóján Kovács Gábor Dénes - a Nemzeti Cirkusz Művészeti Központ képzési igazgatója - nyilvánvalóvá tette, hogy újra egy minőségi tárlatot fogadott be az emeleti galéria. Közösségi terünk határozott célkitűzése, hogy ne csak ismert vagy éppen kevésbé ismert művészeket, hanem a fiatal tehetségeket is megmutassuk a dorogi és környékbeli érdeklődőknek.
A programsorozat második eseménye Jordán Tamás és Sebő Ferenc „Rejtelmek, ha zengenek..." című, József Attilát idéző zenés-irodalmi előadása volt. A korábbi sikerekre, tapasztalatokra alapozva, a nagy érdeklődésre való tekintettel - stílusosan - a József Attila Művelődési Ház konferenciaterme adott helyet a rendezvénynek. A közösségi programokat a dorogi könyvtár nem csak a saját falain belül kívánja megvalósítani, így arra is példa volt ez az igényes előadás, hogy más közösségi terekkel is szívesen működik együtt.
Egyik legismertebb, legjelentősebb költőnk, Ady Endre 100 évvel ezelőtt hunyt el. Életművének jelentősége előtt tisztelegve hívta meg a városi könyvtár a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársát, Zeke Zsuzsannát, aki szakterületéről, Csinszka levelezéseiről tartott előadást, melyben természetesen szó esett - szintén a levelezések tükrében - Adyval való kapcsolatáról is. Az irodalom, a költészet, az irodalomtörténet kedvelőinek igazi ínyencség lehetett a magyar költő életének egyedi aspektusból való megközelítése.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia