Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Felsőboldogfalván énekelt a Cantate Kórus  
Frissítve: 2020. január 28 09:34:34
A magyar kultúra napjának megünneplésére dorogi delegáció utazott székelyföldi településünkre, Felsőboldogfalvára január 23-26. között.
A Felsőboldogfalván megtartott magyar kultúra napi rendezvényen a dorogi Cantate Kórus a Karácsonyi Gálát követően ismét színpadra lépett. Bánáti Buchner Antal Bányász miséjét adták elő a zsúfolásig megtelt felsőboldogfalvi művelődési házban. A közös ünnep immár hagyományosnak tekinthető, hiszen a 2017-es dorogi ünneplést - néptáncosok bemutatkozását és Farcádi Sándor Levente kiállításának megnyitóját - követően 2018-ban festőművészeink kiállítása adott keretet testvértelepülésünk magyar kultúra napi eseményeinek. Dr. Tittmann János polgármester, a delegáció vezetője beszélt az esztergomi bazilika karnagya által jegyzett hat tételes Bányász miséről és ezzel párhuzamosan az eucharisztikus világkongresszusra készülő új dorogi darabról, a Cantata Dorogiensis de Eucharistia-ról.
Kovácsné Fódi Krisztina által vezetett kórus ünnepi fellépése színesítette a népzenével, néptánccal fűszerezett összeállítást, amelyet a helyi gyerekek Iglice Néptánccsoportja mutatott be. A magyar táncokat felvonultató alsós és felsős tanulók mellett hegedű, nagybőgő is megszólalt a felsőboldogfalvi fiataloknak köszönhetően.
A dorogi küldöttségnek bemutatták a helyi nevezetességeket. A középkori farcádi és a felsőboldogfalvi műemlék templomot, a gyülekezeti házat. Radu Moldovan tiszteletes ismertette a felsőboldogfalvi, kőfallal körülvett, 12-13. században épült református templom folyamatban lévő felújítását. Az 1670-ből való kazettás mennyezet restaurálási munkálatait fotódokumentációval szemléltette.
Baráti beszélgetésekre, és a dorogi és a farcádi református közösség közös szervezésű programjainak megbeszélésére is lehetőség nyílt.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia