Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Tájékoztatás a tűzesetről  
Frissítve: 2020. május 14 12:03:31
A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes tájékoztatta dr. Tittmann János polgármester kérésére Dorog Város Önkormányzatát a Sarpi Dorog Kft. telephelyén, mint felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem területén 2020. május 07-én keletkezett üzemzavarról:

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: Kat.) IV. fejezetének 25. § (1) bekezdés alapján, Üzemeltető a veszélyes tevékenységét az iparbiztonsági hatóság katasztrófavédelmi engedélyével végzi. A bekövetkezett üzemzavar kivizsgálása céljából a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 14. §. (3) bekezdés alapján hivatalból az iparbiztonsági hatóság ellenőrzést tartott. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a telephelyen a C1 göngyölegtároló létesítményben veszélyes anyaggal kapcsolatos tűz következett be. Az ellenőrzésről Hatóságom 36100/20200507/2020.ált. számon káreseti és 36100/809/2020.ált. iktatószámon iparbiztonsági hatósági ellenőrzési jegyzőkönyvet vett fel.

A jegyzőkönyvben foglaltak alapján hatóságom a bekövetkezett eseményt veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarnak minősítette.

Az üzemzavarról Üzemeltető a Rendelet 30. § (1) bekezdése alapján írásbeli adatszolgáltatást nyújtott be hatóságom részére.

A R. 30. § (3) bekezdés alapján: „A hatóság az üzemeltetőtől kapott adatszolgáltatás kézhezvételét követően a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemben, vagy a küszöbérték alatti üzemben bekövetkezett veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarról - annak egy másolati példánya megküldésével - a veszélyeztetett település polgármesterét" tájékoztatja.

Tájékoztatom, hogy a Katasztrófavédelmi Mobil Labor (a továbbiakban: ERŐD KML) káreseménnyel összefüggő intézkedései az alábbiak voltak:

- Kiérkezést követően felvette a kapcsolatot a tűzoltásvezetővel;

- A tűzoltásvezető meghatározta a telephelyen kívüli veszélyes anyag koncentrációjának mérését, a lakossági intézkedések szükségességének meghatározása céljából.

- ERŐD KML mikro-meteorológiai műszer használata mellett a szélirány figyelembevételével Dorog és Esztergom-kertváros területén folyamatos méréseket végzett. A KML a településeken összesen 5 helyszínen végzett pontméréseket, ahol veszélyes anyag egészségre veszélyes koncentrációját nem mutatta ki.

- A mikro-meteorológiai műszer folyamatos mérés mellett a H2S szenzora 0,9 ppm (határérték: 5 ppm), a HF szenzora 0,1 ppm (határérték: 1,8 ppm) értéket jelzett.

- ERŐD KML jelentést tett a tűzoltásvezető részére, hogy egészségre veszélyes koncentrációt nem mutattak a műszerek

- Visszatértek a Sarpi Dorog Kft. területére, az eseménnyel kapcsolatos káreseti helyszíni szemle jegyzőkönyv felvételére.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia