Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Lakossági fórumot tartottak a városházán a Richter működésével kapcsolatban  
Frissítve: 2020. szeptember 04 12:01:52
Dorog Város Képviselő-testülete lakossági fórumot tartott a dorogi lakosoknak a Richter dorogi gyárának működésével kapcsolatban.

A Richter gyógyszergyár dorogi gyáregységének fő tevékenységi köre elsősorban gyógyszerhatóanyagok és az úgynevezett intermedierek gyártása. A telephely működésére vonatkozó jogszabályi előírások értelmében ötévente kötelező - a közérthetően fogalmazott - katasztrófavédelmi, iparbiztonsági tevékenységi engedély megújítása.

Kontárné Kozár Ágota, a vállalat biztonságtechnikai főosztályának és egyben a dorogi gyáregység biztonságtechnikai osztályának vezetője előadásában részletesen bemutatta a gyár, illetve a környék lakosságának biztonságát szolgáló intézkedéseket, konkrét beruházásokat és beszámolt az elmúlt években megvalósult iparbiztonságot befolyásoló fejlesztésekről.

Az engedélymegújítási folyamat részeként a lakosságot, a civil szervezetek küldötteit és a fórumon jelenlévő hatóságok képviselőit személyesen tájékoztatta a főosztályvezető-helyettes, aki a lakosok részéről felmerült - többségében környezetvédelemmel és szaghatásokkal kapcsolatos kérdéseit is megválaszolta. A cég vezetője elmondta, hogy minden olyan medencét lefedtek már, ahonnan szag juthatna ki a levegőbe.

 

Kozár Ágota kiemelte a gyáregység területén működő, 50 fős saját tűzoltóság jelentőségét, melynek révén bármilyen esetre rendkívül gyorsan tudnának reagálni. A tűzoltók szakmai felkészültségét érzékeltetve megemlítette, hogy a dorogi richteres tűzoltók nem csak a vállalatot, hanem Magyarországot és Dorogot is rendre sikerrel képviselik az országos versenyeken és a tűzoltó olimpiákon. A tájékoztató után több kérdés is érkezett a rendezvényen jelenlévő vendégektől.

 

Ezután Kontárné Kozár Ágota elmondta, hogy bárki bejelentheti a Fióktelep központi telefonszámán, hogy a város mely pontján érez furcsa szagot, amelynek forrását kivizsgálják.

 

A rendezvény végén a Richter gyárlátogatásra hívta meg a jelenlévőket.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia