Dorog Város Önkormányzatának hivatalos honlapja

Visszalépés a központi honlapra >>
MENÜ

TOP-os pályázatok Dorogon
Választások
Dorogiaknak

Hrek

Közügy
Kulturális
Sport
Térségi
Archivum

Városháza

Tagok elérhetõsége
Testületi ülés
Rendeletek
Dorogi Polgármesteri hivatal
Dorog Város Polgármesteri Hivatalának ügyfélfogadási rendje
Elérhetõségek
Dorog Város Polgármestere - Dr. Tittmann János
Dorog Város Jegyzõje - Kecskésné Patos Szilvia
Hatósági közlemények
Elektronikus ügyintézés
Településrendezési eszközök
Közbeszerzés

Érdekességek

Várostörténet
Emlékművek
Ünnepek
Képek

Egészségügy

Dr. Magyar Károly Városi Bölcsõde
Dorogi gyógyszertári ügyelet
Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelõ
Háziorvosi rendelés
Védõnõi Szolgálat
Szociális szolgáltatások
További intézmények

Közmûvelõdés

Dorogi József Attila Mûvelõdési Ház
Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum
Dorogi Galéria
Művészek, írók, zenészek

Nevelés, oktatás

Eötvös József Általános Iskola
Petõfi Sándor Általános Iskola
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvû Gimnázium
Hétszínvirág Óvoda
Petõfi Sándor Óvoda
Zrínyi Ilona Óvoda
Pedagógiai szakszolgálat

Kisebbségi önkormányzatok

Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Német Nemzetiségi Önkormányzat
Örmény Nemzetiségi Önkormányzat
Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

Egyéb

Civil szervezõdések
Egyház
Dorogi birkózás
Dorogi kézilabda
Dorogi labdarúgás
Úszás és vízilabda (Dorogi Városi Uszoda)

Díszpolgárok
Elismerések, díjak
Pro Urbe díjak
További kitüntetések

Közhírré Tétetik Dorogon
Piacok

KERESÉS A HONLAP TARTALMÁBAN:

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Összefogtak a megyei és a szlovákiai, Duna menti turisztikai szervezetek  
Frissítve: 2019. április 24 20:26:35
A Komárom-Esztergom megye területén működő 5 turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet (helyi szintű szervezetek: Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, Komáromi Turisztikai Egyesület, Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület; térségi szintű szervezet: Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.), valamint a Szlovákiában, az Észak-Komárom és Párkány közötti területen működő Dunamente-Podunajsko OOCR TDM-szervezet szakemberei 2018 tavasza óta több alkalommal találkoztak annak érdekében, hogy szakmai munkájukat összehangolják.

Az egyeztetések során lépésről-lépésre körvonalazódott egy határon átnyúló Dunamente turisztikai térség kialakításának szervezeti és szakmai háttere. A közös gondolkodás juttatta el a szereplőket annak felismerésére, hogy a szervezetek közötti együttműködés, valamint a piaci eredményesség érdekében szükség van egy közös szervezeti keretrendszerre, és a feladatok, hatáskörök világos lehatárolására.

Ezen előzmények után határozták el egy konzorcium megalapítását, mely az Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesztéséért elnevezést kapta. Ez az együttműködési forma lehetővé teszi a partnerek számára, hogy nemzetközi szinten is értelmezhető formális, ugyanakkor rugalmas keretet adjanak az együttműködésüknek, melyben minden szereplő meg tudja tartani saját identitását is.

Az összefogás első, kézzel fogható eredménye a Konzorciumi Együttműködési Megállapodás aláírása, valamint a Dunamente Kártya bevezetése lesz 2019. május 1-én.

A Dunamente Kártya a Pons Danubii EGTC társulás INSiGHTS-projektjének ún. pilot fejlesztéseként valósul meg. Az egyedülálló módon, határon átnyúló rendszer alkalmas lesz arra, hogy az elfogadóhelyek látogatásakor, a különböző intézményekbe történő belépéskor, a szolgáltatások igénybe vételekor a Dunamente turisztikai térségbe érkező vendégek kedvezményben részesüljenek. A látogatók akkor juthatnak majd hozzá térítésmentesen a tartózkodási idejük időtartamára érvényesített kártyához, amennyiben a kártyarendszerhez csatlakozott 30 szálláshelyek valamelyikén minimum 2 vendégéjszakát eltöltenek. A kártyával felkereshető látnivalók, igénybe vehető szolgáltatások száma eléri a 150-t. A kedvezményt nyújtó partnerek főbb csoportjait a múzeumok és egyéb kulturális bemutatóhelyek, a szabadidős programokat kínálók, a fürdőzés és wellness témakörben működő szolgáltatók, a különböző közösségi és egyéni közlekedési lehetőségeket biztosító vállalkozások, a helyi termékeket és ajándéktárgyakat árusító üzletek, valamint a vendéglátóhelyek alkotják. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó, a turisták számára térítésmentesen igénybe vehető helyszínek között találjuk majd - a teljesség igénye nélkül - a komáromi Monostori erődöt és a Klapka György Múzeumot, az észak-komáromi Öregvárat, a tatai Kuny Domokos Múzeumot, az esztergomi Duna Múzeum Látványtárát, a patfürdői termálstrandot és a Lábatlan-Karva révátkelőt is.