Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Esztergomi Tagintézménye Dorogi telephely
Frissítve: 2016. január 18 09:49:18 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

2510 Dorog, Mátyás király utca 3.
Tel/fax: 33 440-023
E-mail: pedszaksz@vnet.hu

Ügyintézési idõ:
hétfõ-péntek: 8.00-16.00

 

pedagogiaiszakszolg.jpg

 

A pedagógiai szakszolgálat olyan intézmény, ahová a gyermek, tanuló nevelésével, fejlõdésével kapcsolatos nehézségekesetén érdemes fordulni.
A szakszolgálat a gyermek 3 éves korától addig a korig illetékes a gyermeket, tanulót ellátni, amíg nappali tagozaton középiskolai tanulmányokat folytat. Azokat a gyermekeket, tanulókat fogadják, akiknek a lakóhelye, tartózkodási helye vagy nevelési-oktatási intézménye a körzetükben van. Az ellátási terület: Dorog, Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Epöl, Kesztölc, Leányvár, Máriahalom, Nagysáp, Piliscsév, Sárisáp, Tokodaltáró, Tokod, Úny.

A dorogi telephely által nyújtott szolgáltatások:
Nevelési tanácsadás
A gyermek fejlõdésével, nevelésével kapcsolatos gondokkal fordulhatnak a pszichológiai, pszichopedagógiai, gyógypedagógiai szakképzettséggel rendelkezõ munkatársakhoz.
Szakértõi bizottsági tevékenység
A tanulási, magatartási, beilleszkedési nehézségek vizsgálatát, szakértõi vélemények készítését végzik a pszichológus, gyógypedagógus kollégák. Az óvoda és a szülõ kérésére iskolaérettségi vizsgálatot végeznek.
Logopédia
Feladata a beszédindítás, a beszédhibák, valamint a nyelvi-kommunikációs nehézségek javítása. A logopédusok szûrõvizsgálatokat és terápiát is végeznek az óvodákban és iskolákban.
Gyógytestnevelés
Azokat a tanulókat látjuk el, akik egészségi állapotukban bekövetkezett változás miatt nem képesek a testnevelés órák követelményeinek teljes mértékben eleget tenni, ezért speciális, egészségügyi célú foglalkozásban részesülnek. Az iskolaorvos, szakorvos vizsgálata és javaslata alapján vesznek részt a tanulók a szakképzett gyógytestnevelõ tanár óráin.
Fejlesztõ nevelés
Súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek komplex gyógypedagógiai fejlesztése 5 éves koruktól fejlesztõ nevelési-okatási intézménybe kerülésükig. A gyógypedagógiai fejlesztés a megyei szakértõi bizottság szakértõi véleményének javaslata alapján valósul meg.

Korai fejlesztés, tehetséggondozás, és konduktív pedagógiai ellátásokért a dorogi lakosok a pedagógiai szakszolgálat esztergomi telephelyéhez fordulhatnak.
Pályaválasztási tanácsért a KEM Pedagógiai Szakszolgálat tatabányai székhelyintézményéhez fordulhatnak. Jelentkezési lapot a dorogi (és bármely) telephelyen kérhetnek.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia