Csapatépítő online „Bandázás”
Közügy
2021. jan. 22.

Csapatépítő online „Bandázás”

Online bandázás a Zsigmondyban a Bátor Tábor Alapítvány közreműködésével

A Bátor Tábor Alapítvány a digitális oktatás alatt most az otthon rekedt középiskolásoknak is segítő kezet nyújt, nem csak a súlyosan beteg gyermekek és családjaik számára.

- Mivel a járványhelyzet miatt elhúzódó digitális tanrend alatt nehéz terhet cipelnek diákjaink, úgy éreztem, hogy az elszigetelődést, a társaktól, az iskolai jelenléttől való elszakadást nehezen megélő kamaszaink számára kiváló lehetőség lenne felrázódni egy online közösségépítő programmal, profi karmesterek segítségével. A sikeres regisztráció után elfogadták jelentkezésünket, aminek nagyon örültünk, és izgatottan vártuk, hogy sorra kerüljünk mi is - tudtuk meg a 9.b-sek osztályfőnökétől - Köszönjük a Bátor Tábor Alapítványnak ezt a lehetőséget!

A diákok két órás online „Bandázós” játékon vehetett részt január 18-án.

Az online eseményen a Bátor Tábor önkéntesei, vagy ahogyan ők magukat nevezték Cimborái, egy koordinátor és három segítője irányította az osztályt a feladatok és a feladatszobák között.

Jó hangulatú, a közösségi kapcsolatokat erősítő feladatokkal készültek. A játékmesterek vidámak, nyitottak voltak, ez a jókedv hamar átragadt az osztályra, aminek eredményeként újra egy csapattá kovácsolódtak össze az egymástól távol lévő osztálytársak. Ez a program jó alternatívának bizonyult arra, hogy a társas együttlétet újra megélhessék a tanulók, a barátságokat, kapcsolataikat életre keltsük.