Kémiatanárok pályázhatnak a Richter-alapítványhoz
Közügy
2021. ápr. 15.

Kémiatanárok pályázhatnak a Richter-alapítványhoz

Az iskolai oktatás erősítéséért

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma – idén 23. alkalommal – annak érdekében, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. A Magyar Kémiaoktatásért díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerését célozza, de a határon túli iskolákban magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók.

A rangos elismerést, a személyenként 500 ezer forintos díjat a Richter Gedeon Alapít­vány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda olyan kémiatanároknak, akik elis­merten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltéséért, elkötelezett és sikeres cselekvői a tehetséggondozásnak, akiknek tanítványai sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi kémiai tanulmányi versenyeken, akiknek tevékenysége túlmutat saját isko­lájukon, valamint akik jelenleg is aktív tanári tevékenységet folytatnak, mindezzel je­lentős szerepet vállalva a jövő generációjának nevelésében. A Magyar Kémiaoktatásért díjra iskolaigazgatók, kollégák, egykori és jelenlegi diákok jelölhetnek tanárokat.

 A PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSÉNEK MÓDJA

A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a https://kemiaoktatasert.richter.hu portálon, az ott leírt útmutató alapján. Egy adott tanárt egy vagy több személy külön-külön, vagy közös pályázatban is felterjeszthet a díjra. Határon túli tanár felterjesztése esetén kérjük, hogy egy magyarországi ajánló is szerepeljen a pályázatban.

Az adatkezelésről szóló bővebb tájékoztató az online pályázati portálon található.

Az ünnepélyes díjátadóra 2021 őszén, később megjelölendő időpontban kerül sor.