Csaknem 10 000 000 Ft gyűlt össze a Richter Egészségváros rendezvényén
Közügy
2021. szept. 11.

Csaknem 10 000 000 Ft gyűlt össze a Richter Egészségváros rendezvényén

A szűréseken való részvétellel mindenki hozzájárult az adományhoz

Nagy sikerrel zárul Dorogon a Richter Egészségváros rendezvény. Több százan vettek részt a különböző egészségügyi szűréseken, ezzel tettek egészségükért, tettek a dorogi kórházért.

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 3,5 millió Ft-os adományához Dorog Város Önkormányzata 3 millió Ft-tal járult hozzá, míg a résztvevők mintegy 3,5 millió Ft-ot gyűjtöttek össze a szűréseken való részvételükkel és az előadások online megtekintésével. Mindennek köszönhetően a dorogi fekvőbeteg intézmény felújítása összesen 9 981 800 forintos támogatásból valósulhat meg.

Az adományátadás során dr. Lászlóczky Ágnes, a dorogi kórház vezetője, Garai Zoltán a Richter dorogi gyáregységének főmérnöke és Dankó Kristóf alpolgármester fejezte ki köszönetét a résztvevőknek, szervezőknek, mindenkinek, aki akár egyetlen 300 Ft-ot érő szűréssel is hozzájárult a támogatáshoz.

Garai Zoltán elmondta: „12 évvel ezelőtt indítottuk útjára a Richter Egészségváros programot. A Richter Gedeon Nyrt. számára nagyon fontos az egészségfejlesztés, ezt mutatja az is, hogy a mai volt a 84. Egészségváros rendezvényünk. A dorogi Egészségvároson a mai napon több mint 3 600 szűrést hajtottak végre az Otthon téren. Rengetegen vettek részt az előadásokon, az online térben pedig 664 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez. Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a mai nappal a velünk együttműködő egészségügyi intézményeknek már összesen 435 688 100 millió forintot adományoztunk.”

Dankó Kristóf alpolgármester köszönetnyilvánításában kiemelte: „Néhány napja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik állomása volt Dorog, majd pár nap múlva itt az Otthon téren egy újabb világszínvonalú rendezvény kapott otthont a Richter Egészségváros keretében. Nagyon örülünk a kórházunk támogatására életre hívott Egészségváros rendezvényének. Dorog Város Önkormányzata a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott adományt 3 millió forinttal bővíti ki.”

Dr. Lászlóczky Ágnes, a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephely vezetője örömmel fogadta a Richter Egészségváros dorogi állomásán összegyűjtött adományösszeget: „Azt gondolom, hogy nagyon szép volt a jelenlét, köszönöm minden résztvevőnek az aktivitást, az egészségügyi dolgozóknak, hogy szerepet vállaltak. Az adományt hasznosan fogjuk felhasználni a fekvőbeteg intézmény felújítására."

A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 84. állomásán 22 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephelyért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. A lakosság aktivitásának köszönhetően a nap végére 6 981 800 forint gyűlt össze, ezt az összeget egészítette ki Dorog Város Önkormányzata 3 millió forintos támogatásával. Így a dorogi fekvőbeteg intézmény felújítása összesen 9 981 800 forintos támogatásból valósulhat meg.