Nyárvégi frissítő a Jazzformers zenekarral
Kultúra
2021. szept. 17.

Nyárvégi frissítő a Jazzformers zenekarral

Az óangol balladától a Rózsaszín Párducon át az Ain’t No Sunshine-ig

Szeptember 16-án koncertjét a Jazzformers az Agorán. Szalkay Dávid, a zenekar kesztölci frontembere a felvezetőben elmondta, a „Jazz itthon és otthon” című előadásuk saját feldolgozásokat, külföldi és hazai jazzklasszikusokat, valamint saját szerzeményeket vonultat föl.

A dobos Bordás Zoltán, a gitáros Iványi Gáspár, a nagybőgős Kiss Attila és a trombitás-énekes Szalkay Dávid 2015 végén alakította a kvartettet.

A zenei formáció változatos repertoárja Seress Rezső – Horváth Jenő híres szerzeménye, a „Csak átutazó vagyok itt a földön”-től klasszikus amerikai slágereken át egészen egy óangol ballada-feldolgozásig terjedt. Utóbbi feldolgozással a KultFeszt kortárs, zenés irodalom terén alkotó és előadó produkciók bemutatását célzó szándéka is teljesült.

A többféle műfajt ötvöző ún. crossover stílus jegyében muzsikáló együttes változatos, humorral fűszerezett, élménygazdag és igényes zenei élményben részesítette a publikumot, amely nemcsak a számok között fejezte ki tetszését és elragadtatását. Az interaktív zenei utazás, a közönség spontán bevonása, a frontember által az esti harangszó „közreműködése” miatt az együttes ötödik tagjának, meghívott előadójának aposztrofált templom, a szabadtér hangulata együtt valódi örömzenét okozott, különleges atmoszférát és impressziókat eredményezett mindannyiunk számára.