Petőfi-program: „Együtt egymásért”
Sport
2021. szept. 27.

Petőfi-program: „Együtt egymásért”

Európai Diáksport Nap a Petőfiben

Szeptember 24-én Európa számos országában, városában és iskolájában rendezték meg az Európai Diáksport Napját, melyhez Dorogon hagyományosan a Petőfi iskola is csatlakozott.

Azt intézmény egészségnevelési célkitűzései alapján fontosnak tartja, hogy e napon az iskola minden tanulója részese lehessen e kitűnő kezdeményezésnek.

A program 6 helyszínen zajlott. Reggel a művelődési ház előtti téren közös, zenés bemelegítéssel indult a nap, majd az osztályok minden tagja a városi futókör műanyag borítású pályáján teljesítette a 2021 méteres távot.

A délelőtti program az iskola sportbázisain, valamint a Dorogi Sportcsarnokban és a birkózó csarnokban folytatódott.

A szabadtéri feladatok között ügyességi görkorcsolya és roller akadálypálya teljesítése, valamint osztályok közötti, régóta várt focimérkőzések is  szerepeltek.

A sportcsarnokban két exatlon pályán bizonyíthatták ügyességüket, gyorsaságukat tanulóink.

A birkózó csarnokban két szőnyegen grundbirkózás és egyéb ügyességi, küzdőfeladatokban mérhették össze erejüket, tudásukat.

E nap a közösségi sport és testmozgás lehetőségeinek kiaknázásával nem csak a rendszeresen sportoló, hanem minden gyermek részére örömöt, élményt okozott.  Mivel nem versenyként, hanem szórakozásként vehettek részt a küzdelmekben, ezért sokkal nagyobb volt az egymásra figyelés, a kölcsönös bíztatás és a közös sikerek megélése. Reméljük, hogy e kezdeményezés a jövőben is megmarad, mivel iskolánknak már hagyományos, közkedvelt rendezvényévé vált.

Jászberényi Károly