Borbála Nap koncertekkel, bányász hagyományok felelevenítésével
Közügy
2021. dec. 6.

Borbála Nap koncertekkel, bányász hagyományok felelevenítésével

Hangulatos fények, sokszínű program a Reimannban

December 4-én, Borbála Napot szervezett a Közösen Dorogért Egyesület. A Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot és az altáró bejáratát ünnepi díszbe öltöztette az egyesület, majd 16 órától számos programmal várták az érkezőket.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, az érdeklődőket ingyenes tárlatvezetés várta. A színpadon bányászok meséltek a régi időkről. Közösen énekelték el a Bányászhimnuszt.

Később Hartyán Csaba, a Bányász Instant Túrák szervezője beszélt a környékben elérhető kirándulási lehetőségekről, túraútvonalakról, amelyek hajdan volt bányásztelepülésekhez kapcsolódnak. résztvevő vendégeinket.

Az eseményen számos dorogi szervezet tette tiszteletét: a 100 éves Dorogvidéki Református Egyházközség vendégei, az OMBKE, a BEBTE, a Futókör tagjai.

Az este következő részében a Dorszen Akusztik együttes kiváló hangulatot varázsolt a térre.

 

A rendezvény zárásaként a Latte Maffiato lépett színpadra. A koncert alatt francia, angol, olasz és magyar slágerek mellett portugál dallamok is felcsendültek, megörvendeztetve a hideg ellenére is kitartó közönséget.  

Az egyesület a Borbála Napi rendezvényt pályázati forrásból és helyi vállalkozók összefogásával valósította meg.

További részletek: https://www.facebook.com/kozodegyesulet

A Közösen Dorogért Egyesületet azzal a céllal alapították, hogy élményprogramokat szerveznek, részt vesznek olyan közösségi akciókban, amelyek a város hagyományait, identitását erősítik.