Magyar Parasport Napja a Zsigmondyban
Közügy
2022. febr. 25.

Magyar Parasport Napja a Zsigmondyban

Lélekmozgató program a testnevelés órán

A Magyar Parasport Napja alkalmából, a Lélekmozgató program keretében rendhagyó testnevelésórán emlékeztek meg a Magyar Parasport Napjáról, amelyet minden évben február 22-én ünnepelnek. A dátum szimbolikus, hiszen ezen a napon-1970-ben-alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja a Mozgásjavító Intézmény falai között. Az esemény fő céljai közé tartozott az érzékenyítés és a parasportokkal kapcsolatos tájékoztatás is. A fogyatékkal élő emberek életének mindennapjaira, a támogatásadás tanulandó és tanulható voltára hívják fel a figyelmet. A parasportolók olyan emberek, akik szembeszállnak a nehézségekkel, a küzdést és az egészséges életet választják.

A testnevelés órán az ülőröplabda játékkal ismerkedtek meg a zsigmondys diákok, majd megnézték a „Lehetetlen határán” című dokumentumfilmet. A film 5 sikeres parasportoló életén keresztül mutatja be a hazai parasport fejlődésének történetét valamint azt, hogy mit jelent az élsport a fogyatékkal élők számára.
Az intézményben vallják, hogy a sport szeretete, a parasportok valós kipróbálása segíti a megértést és az elfogadást az ép testtel rendelkezők és a fogyatékossággal élők között.