Két aranyérmet nyertek a zrínyisek az országos drámaversenyen
Helytörténet
2022. ápr. 28.

Két aranyérmet nyertek a zrínyisek az országos drámaversenyen

Az alsósok és a felsősök is dobogóra állhattak az angol versenyen

A Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola (Zrínyi Ilona Általános Iskola) 3. és 4. osztályos tanulói Garainé Cseszka Szilvia és Vukovics-Pánczél Mária vezetésével az idei tanévben részt vettek a Budafoki Kossuth Lajos Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola által megrendezett "The Open Curtain Drama Festival" elnevezésű országos drámaversenyen. A verseny online formában került megrendezésre, melyre két vidám színdarabbal készültek a gyerekek.

A színdarab színvonalas felvételéhez a helyszínt a Dorogi József Attila Művelődési Ház biztosította a színházteremben. A munkákat márciusra sikerült értékelnie a szakmai zsűrinek. Az alsó tagozatosok versenyében a 4. a osztályos tanulók "Fairyland" csapata a "Crazy Story" című előadásukkal aranyérmes lett, valamint a felső tagozatosok versenyében, az 5-6. osztályosok kategóriájában, az 5. a osztály "Funny Farm" társulata a "Click-clack-moo" című darabbal szintén megszerezte az aranyat!

A színdarabok szereplői voltak: Kővári Dominik, Simon Sára, Morva Anna, Ivanics Dániel, Gódor Blanka, Pribelszki Dorka, Mátyás Natasa, Gréts Enzó, Bartl Herbert és Balogh Dominik (4.a), valamint Mihályi Nóra, Bíró Borbála, Ormai Tamás, Csizmadia Lilla, Molnár Zalán, Flórián Vanessza, Kazinczi Kristóf, Babocsai Zalán, Fogarasi Emma, Morecz Petra és Pálovics Martina (5.a).

A győzteseknek szívből gratulálunk!