Csaknem ezer dorogi gyerek síelt a tanpályán
Sport
2022. máj. 4.

Csaknem ezer dorogi gyerek síelt a tanpályán

Programzárás - Hejhó, síelni jó!

A „Hejhó, síelni jó! Nyílt Sí Tanpályák Program” keretében mintegy 10.000 olyan gyermek kapott lehetőséget, hogy kipróbálhassa ingyenesen a síelést, akinek eddig még nem volt személyes élménye a sportággal. A programban országosan 21 sí tanpálya vett részt, ahol a pálya borításának köszönhetően akkor is lehet síelni, ha nem esik a hó. A sportfelszerelést és az oktatókat a tanpálya biztosította.

Ennek köszönhetően Dorogon nagy lendülettel fogtak hozzá a szervezéshez az immár 22 éve működő Dorogi Síiskola oktatói. A környékbeli óvodák és iskolák jelentkezését várták, akik vállalták, hogy a 15-25 fős gyerekcsoportokat, komplett osztályokat egy délelőtti kirándulás keretében eljuttatják a sí tanpályára. Első körben, nagy figyelmet fordítva arra, hogy a helyi 3 általános iskola mindenképp részt tudjon venni, az Eötvös, Zrínyi és Petőfi iskolások látogatták meg a tanpályát. Közel 1000 gyermek csak a dorogi iskolákból került ki! A többi osztály a környékbeli településekről jött, 2 ovis csoport pedig az esztergom-kertvárosi óvodából.

 A gyerekek nagyon élvezték a rendhagyó osztálykirándulást. A programban 2x 45 perc síoktatást, és közte egy kis elméleti oktatást is kaptak. Miután a síléc felkerült a lábukra, és néhány mozdulatot, lépést megtettek vele, a kezdeti izgalom, hogy milyen is lesz a síelés, fokozódott, mindaddig, amíg az első lesiklást a kispályánkon megtették. Hatalmas örömmel, csillogó szemekkel siettek vissza újabb és újabb csúszásokra. A második órán a bátrabbak már a nagypályára is ellátogattak. Ez hatalmas sikerélmény volt, hiszen az az első kérdés mindig az: „Mikor csúszhatunk a nagypálya tetejéről?”

A gyerekek tele voltak sikerélménnyel, a közös élmények hozzájárultak a jó osztályközösség kialakulásához, formálásához.

A programban a Dorogi Síiskolában összesen 1263 gyermek vett részt!

Szeretnénk a megkezdett munkát tovább folytatni, hiszen mind a gyerekek, mind a szülők és a pedagógusok visszajelzései is pozitívak voltak.

Köszönjük a támogatást a Síoktatók Magyarországi Szövetségének és az Aktív Magyarországnak!

 

         Farda Zsuzsa

Sítechnika Síiskola Dorog