KOSBOR - Térségi bor- és művészeti fesztivál pénteken és szombaton az Otthon téren
Közügy
2022. jún. 8.

KOSBOR - Térségi bor- és művészeti fesztivál pénteken és szombaton az Otthon téren

Legyen tánc! - Hashtag Neszmély, vagyis: #Neszmély

Évtizedes múltra tekint vissza a civil kezdeményezésből, helyi fiatalok összefogásával először megrendezett KOSBOR, térségünk borünnepe. A nyárindító fesztivált az elmúlt két esztendőben a COVID-járványhelyzet miatt nem rendezhette meg a város, de az idén ismét benépesül az Otthon tér, ahol díjazott borokat, finom ételeket kóstolhatunk. A színpadot a táncosok veszik birtokukba. A rock & roll-on keresztül a swingig, a latin szendvedélyes mozdulatok mellett a kortárs és klasszikus produkciókig sok mindent láthatunk, hallhatunk. Június 10-én és 11-én is utcabálba hívunk minden tánc- és borkedvelőt.

Ezúttal számos kézműves is birtokba veszi a teret: keramikus, faművész, ásványok és bőrtermékek, öntött gyertya várja a kézműves termékek kedvelőit.

Az Otthon téren ezúttal valóban térségünk borait kóstolhatjuk, ahol bemutatkoznak a #Neszmély borászai: a Bősze Pincészet, a Hilltop Neszmély Borászat, a Kisbaka Családi Borbirtok, a Kősziklás Borászat, a Petőcz Pincészet és a Szivek Pince. A kiváló minőségű borokat előállító borászatok közös gondolkodásának eredményeként született meg az új brand, a neszmélyi borvidék változatosságát, könnyedségét és mélységét tükröző #Neszmély.

A színpadon a helyi, térségbeli és országos hírű társulatok mutatják be műsorukat.

További részletek a plakáton.