Tájékoztatás a dorogi vasútállomás közlekedésbiztonsági helyzetéről
Közügy
2022. jún. 24.

Tájékoztatás a dorogi vasútállomás közlekedésbiztonsági helyzetéről

Szabálytalan gyalogos közlekedés a vasúti vágányokon keresztül

A Dorogi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága (VBB) 2022. május 27-én közös helyszíni bejárást kért a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. illetékes személyeitől a dorogi vasútállomás közlekedésbiztonsági helyzetének értékelése és javítása céljából. 

A helyszíni bejárás során Dorog, Otthon tér vasútállomás felöli sarkánál lévő kétszárnyas vaskapun keresztül intenzív gyalogos forgalom volt tapasztalható, akik szabálytalanul a vasúti vágányokon keresztül az életvédelmi kerítés megkerülésével, jutottak el az állomás túloldalára. 

A gyalogosok közlekedésére egyébként az aluljáró „alagút” van fenntartva, de egyes személyek nem hajlandók a kb. 40 méterre lévő biztonságos átjutási lehetőséget választani.

A MÁV Zrt. képviselőivel megegyeztünk abban, hogy megoldás lehet a vágányokat egymástól elválasztó életvédelmi kerítés meghosszabbítása olyan mértékben, hogy azt már ne érje meg kikerülni.

A kerítés meghosszabbítása nem megy egyik napról a másikra, viszont a balesetveszélyes helyzet mielőbbi megszüntetése érdekében a kétszárnyas vaskapu ideiglenes bezárása mellett döntöttünk.

A kapu bezárásával azonban az Otthon teret és a P+R parkolót összekötő kerékpárút is lezárásra kerül, emiatt megértésüket kérjük. Az életvédelmi kerítés meghosszabbítását követően a kerékpárút ismét megnyitásra kerül. A kivitelezés várható határideje a MÁV Zrt. közlése szerint, 2022. december 31.   

Kérjük a fentiek tudomásul vételét!

                                                                    Tisztelettel:

                                                                                              Cserődi Péter r. százados

                                                                                              Dorogi Rendőrkapitányság