KultFeszt - Megnyílt a SzínTárlat kiállítás a Gáthyban
Kultúra
2022. szept. 20.

KultFeszt - Megnyílt a SzínTárlat kiállítás a Gáthyban

A KultFeszt-rendezvénysorozata - szeptember 14-én - kiállításmegnyitóval kezdődött.

Néhány év kényszerszünet után ismét jelentkezett a SzínTárlat, mely a dorogi, de elsősorban az általános iskolai alkotókörök legjobb és legújabb diák-műremekeit mutatta be. A Kapa Melinda, P. Tóth-Major Krisztina és Kolonics Péter vizuális művészetet oktató tanárok vezette közösségek kiállításán változatos témákkal és változatos technikákkal találkozhatunk. A tárlat élő bizonyítéka annak, hogy a gyerekek fogékonysága és tehetsége szinte határtalan. A kiállítás október 15-ig tekinthető meg a könyvtár emeleti galériájában.

A zene és irodalom kapcsolatát egy sváb családregény lapjain keresztül, és annak szerzőjével élhette át a közönség szeptember 15-én. Kollár-Klemencz László filmrendező, forgatókönyvíró, zenész, aki elsősorban a Kis tehén zenekar énekeseként, dalszerző szövegírójaként vált ismertté, 2014 óta könyvírással is foglalatoskodik. Legújabb, 2021-ben kiadott Öreg Banda című könyve az évszázadokon átívelő zene szeretetét, és más, a családot összetartó erőket-legendákat meséli el, sok párhozamot mutatva a dorogi svábság történeteivel, mindennapjaival és szokásaival. A könyvbemutatót stílusosan a szerző gitárjátéka színesítette ismert dalaiból.

A Schmidt Sándor Agorára tervezett szeptember 16-i záróprogram, a Jazzformers zenekar koncertje az időjárás-előrejelzés miatt sajnos elmaradt. Új időpontban, október 14-én, és új helyszínen, a Művelődési Ház báltermében várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt.