Több civil akció színesítette a hétvégén Dorog életét
Közügy
2022. okt. 12.

Több civil akció színesítette a hétvégén Dorog életét

Lampionos kerékpáros felvonulás és közösségi szolgálat

A Dorogi Kerékpáros Egyesület „Tekerj a zöldbe!” címmel biciklis túrát és lapionos felvonulást szervezett, utóbbin több mint másfélszáz gyermek és felnőtt vett részt.

Farda Zsuzsa, az öt esztendővel ezelőtt alakult egyesület elnöke hangsúlyozta, az idén októberben a kerékpáros szezont egy különleges programmal zárták, amelyben felhívták a figyelmet a régi homokvasút vonalán való tekeréssel a természetes kerékpárutak felfedezésére. A Tekerj a Zöldbe! célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrákkal. A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák célja, hogy a résztvevők felfedezzék környezetük rejtett kincseit, a helyi attrakciókat, valamint hogy elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.

Az egyesület zsíros kenyérrel és forró teával vendégelte meg a résztvevőket az Otthon téren.

Szintén a hétvégén, október 8-án, kitakarította a Közösen Dorogért Egyesület a Bányász Emlékház udvarát. A civil szervezet 12 tagja egész napos munkával tette rendbe az akácokkal benőtt emlékház területét. Több, 2 m3-es zsáknyi gaz, fű és elhalt tuják kerültek ki az udvarról. Megmetszették a kerítés mellett futó bokrokat, a fűkaszálás után fűnyírással zárták a munkafolyamatokat.

A Közösen Dorogért Egyesület minden évben közösségi akciókat szervez, amelyek során programokat – FÓKUSZ, kulturális fesztivál, Borbála Nap – tartottak, rendbe tették a sörkertet, elektronikai és műanyaghulladék-gyűjtést szerveztek a dorogiaknak.

Céljuk, hogy helyben jól érezzék magukat városunk lakói, ehhez a környezet rendbetétele mellett fontosak a minőségi időtöltésre alkalmas programok.